El Barça acull la trobada anual de l’Espai d’Inclusió del districte de les Corts

El directiu Emili Rousaud representa el Club en la cinquena edició de la reunió anual dels membres d’aquest espai, que treballa per afavorir una societat inclusiva

Aquest dijous 29 de novembre ha tingut lloc a l’Auditori 1899 del Camp Nou la trobada anual dels agents que formen part de l’Espai d’Inclusió del districte de les Corts, que ha comptat amb la presència del directiu del FC Barcelona Emili Rousaud, responsable de l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), i del regidor del districte de les Corts, Agustí Colom. 

L’Espai d’Inclusió és un espai d’acció, reflexió i interacció on el conjunt d’agents implicats —entitats de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector i agents econòmics i de coneixement— s’uneixen per impulsar estratègies i projectes que afavoreixin una societat inclusiva.

La trobada ha aplegat més de 200 persones pertanyents a empreses, entitats i associacions de diferents àmbits, i col·lectius de persones amb discapacitat de les Corts. Aquesta ha estat la cinquena trobada de l’Espai d’Inclusió del districte de les Corts, i, un cop més, ha servit per fer balanç d’alguns dels projectes desenvolupats al llarg de l’any 2018 i reconèixer la tasca d’algunes entitats per les accions realitzades envers la inclusió.

Compromís del Club per la inclusió

El FC Barcelona es va incorporar l’any passat a l’Espai d’Inclusió de les Corts i aquest any ha estat la seu d’aquesta trobada, que cada any se celebra en una instal·lació deldistricte. El directiu blaugrana Emili Rousaud ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha exposat el compromís del Club per treballar tots aquells aspectes destinats a afavorir la inclusió i l’accessibilitat. Emili Rousaud ha destacat que “és un honor per al Barça acollir avui aquesta trobada i ens hem de felicitar per la tasca que està efectuant l’Espai d’Inclusió, que s’està consolidant gràcies a la participació d’entitats molt compromeses i vinculades al teixit social del territori”.

El directiu blaugrana també ha volgut destacar el paper del Barça en el camp de l’accessibilitat: “El treball de la Fundació i de l’OAE està focalitzat en la inclusió i l’accessibilitat i de cara als nostres socis i aficionats volem que tots puguin tenir els mateixos drets. Un dels projectes més reconeguts pels socis és el del servei T’Acompanyem, que, amb la col·laboració de la Creu Roja, permet que aquells socis amb problemes de mobilitat puguin accedir a la graderia del Camp Nou els dies de partit”.

Altres accions del FC Barcelona que formen part dels projectes de l’Espai d’Inclusió de les Corts són el programa de FutbolNet de la Fundació, que s’efectua en diferents escoles del barri, i que també ha estat presentat en la trobada d’avui, l'equip que participa a la Lliga d'Hockey Plus, o la cursa inclusiva, que s’inclou en la celebració de la Cursa Barça pel voltant del Camp Nou.

Per la seva part, el regidor de les Corts, Agustí Colom, ha manifestat que en aquests cinc anys de funcionament “L’Espai d’Inclusió ha passat de ser un projecte a convertir-se en una realitat que ja es va consolidant”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut