PSV Eindhoven – FC Barcelona: Victòria per assegurar la primera plaça (1-2)

Els culers, amb un gran gol de Leo Messi i un altre de Piqué, certifiquen a Eindhoven la primera posició del grup B de la Lliga de Campions a falta d’una jornada per disputar-se

Victòria molt treballada del FC Barcelona a Eindhoven (1-2). Els blaugrana han superat al PSV gràcies als gols de Leo Messi i Gerard Piqué i certifiquen la primera plaça del grup B de la Lliga de Campions a falta d’una jornada per disputar-se. Els barcelonistes són campions de grup per 12a temporada consecutiva a Europa i disputaran la tornada dels vuitens de final com a locals al Camp Nou.

Intercanvi de cops sense encert

El matx ha començat de manera frenètica, amb els locals avisant als quatre minuts de joc. Gran llançament de falta de Pereiro i espectacular aturada de Ter Stegen per enviar la pilota a córner. El mateix Gastón Pereiro ha estavellat la pilota al pal amb un gran xut des de la frontal (minut 16), ràpidament replicat per Coutinho, però el llançament del brasiler ha marxat fregant el pal (minut 18). De nou Pereiro ha tingut el gol amb un mà a mà (min. 24), però el xut ha marxat per damunt del travesser. Un llançament de Coutinho (min. 34) i dues rematades seguides d’Arturo Vidal (min. 35) tretes sota pals per la defensa local, han mantingut l’intercanvi de cops en atac, però de nou sense fortuna en la definició.

Amb Dembélé molt actiu des de la dreta, les ocasions blaugranes han seguit arribant, aquest cop amb tres xuts gairebé consecutius (min. 40) de Leo Messi: Un ha anat fora per poc i els altres dos els ha aturat Zoet amb seguretat. Ja al final del primer temps, els holandesos han tornat a trobar-se amb el pal, aquest cop per partida doble. Rematada de cap al travesser de Luuk de Jong i el rebot l’ha enviat Dumfries també al pal (min. 43).

Messi trenca la igualada

La segona meitat ha començat amb la mateixa tònica que la primera, i les primeres ocasions de Dembélé (min. 47) i Messi (min. 48) no han trigat en arribar, però de nou sense fortuna en la definició. Ter Stegen també ha estat providencial en les arribades locals, i finalment Messi ha obtingut el premi a la insistència culer:  Espectacular acció individual dins l’àrea del crac argentí i definició potent i ajustada per anotar el 0-1 (min. 60). Una nova obra d’art del capità barcelonista.

Amb el gol, els de Valverde han seguit atacant en busca del segon i així ha estat. Després de dues bones ocasions per Dembélé i Rakitic, ha arribat el gol de Gerard Piqué (minut 69). Falta centrada per Leo Messi i el central ha rematat ajustat al pal per situar el 0-2. Malcom ha acariciat el tercer després d’un gran contraatac (min. 73) i Ter Stegen ha salvat un mà a mà amb Lozano de manera providencial (min. 75).

Els holandesos ho han seguit intentant i finalment han trobat el premi a la seva insistència. Bona centrada d’Angeliño i la rematada de cap del capità De Jong (min. 82) ha acabat al fons de la xarxa. Als darrers minuts, els locals ho han intentat fins al darrer moment, però els culers han sabut mantenir la victòria. Finalment, tres punts i liderat assegurat del grup B de la Lliga de Campions.