Barça Lassa – Olimpia Milano: Cop d’autoritat blaugrana al Palau (90-80)

Un parcial de 12-0 al principi del segon quart ha decidit el duel a favor del conjunt de Pesic, que ha completat un matx molt seriós contra un rival potent

El Barça Lassa ha sumat un gran triomf contra l’Armani Exchange Olimpia Milano en el duel de la jornada 9 de l’Eurolliga disputat al Palau Blaugrana (90-80). Els de Pesic, gràcies a un esplèndid segon quart (29-17), han superat un dels equips més en forma de la competició, amb una destacada actuació de tot el grup en atac i en defensa durant tot el duel.

El matx ha començat amb els dos equips molt encertats de cara a cistella. Tots dos conjunts han intercanviat anotacions durant els cinc primers minuts del duel, amb un mínim domini visitant (11-13, min 5). El conjunt entrenat per Simone Pianigiani ha obert una petita escletxa, però dues cistelles consecutives de Kuric després de rebot ofensiu han apropat el Barça Lassa (17-21, min 8), i el Milà ha tornat a respondre. Però un gran triple de Jaka Blazic sobre la botzina del primer quart ha reduït diferències (24-25).

Parcial de 12-0 per assolir el control

I al segon quart, el Barça Lassa ha alliberat el seu potencial. Amb un parcial de 12-0, els de Pesic han agafat embranzida en el joc i el marcador (33-15, min 12). Jerrells, amb un triple, ha trencat el bon moment culer, però l’equip barcelonista no s’ha arronsat i s’ha enfilat fins al 40-28 (min 14), la màxima diferència del duel durant la primera meitat. Després de l’explosió anotadora blaugrana, el duel s’ha igualat, però Singleton ha anotat dos triples consecutius des de la banqueta (48-38, min 17), i una gran jugada individual de Pangos ha tancat la primera meitat (53-42) de forma molt positiva pel Barça Lassa.

Intensitat per mantenir les diferències

L’equip ha començat molt concentrat la segona meitat. I un triple del ‘24’ ha tornat a establir la màxima diferència, aleshores, del matx (65-49, min 25), amb un Palau que ha ovacionat el seu escorta quan Pesic li ha donat descans. L’equip ha realitzat un gran treball a la defensa durant el tercer període, i ha mantingut i, fins i tot, augmentat l’avantatge al marcador per col·locar els 20 punts de distància (74-54, min 30).

I al darrer període, els de Pesic sempre han mantingut diferències al voltant de les dues desenes de punts. El conjunt italià, tot i això, ha maquillat l’electrònic al darrer període a causa del seu encert en el tir exterior (83-70, min 37), però sense fer patir en cap moment al Barça Lassa, que ha controlat la situació en tot moment.

Així doncs, victòria d'alt nivell culer, que suma la primera victòria en aquesta setmana de tres que culminarà en el Clàssic de Lliga contra el Reial Madrid, on es viurà abans del matx un moment únic: la retirada de samarreta de Juan Carlos Navarro.

La fitxa del partit

Barça Lassa, 90
Olimpia Milano, 80

Barça Lassa: Pangos (7), Kuric (15) (4), Hanga, Singleton (8), Tomic (12) –cinc inicial- Séraphin (6), Ribas (-), Blazic (8), Heurtel (20), Oriola (8), Claver (2).

Olimpia Milano: James (19), Micov (6), Cinciarini (5), Brooks (17), Tarczewski (-) –cinc inicial- Gudaitis (13), Fontecchio (-), Bertans (-), Kuzminskas (10), Jerrells (10).

Parcials: 24-25, 53-42, 74-54, 90-80

Àrbitres: Christos Christodoulou, Tomislav Hordov, Amit Balak. Han eliminat per faltes personals a Tarczewski.