Messi, a la caça de Pelé

Messi, a la caça de Pelé

L’argentí suma ja 566 gols amb el FC Barcelona i supera a Gerd Müller com a segon jugador de la història que més gols ha marcat en un mateix Club en partits oficials. Per davant, només Pelé amb 643

Leo Messi és una màquina de polvoritzar rècords. L’argentí ho ha guanyat pràcticament tot i no hi ha rècord que se li resisteixi. Ara, amb el doblet davant el Betis, el capità blaugrana ha arribat als 566 gols en partits oficials amb la samarreta del FC Barcelona i supera a Gerd Müller, que en va anotar 565 amb el Bayern.

Amb aquests dos gols, el crac culer s’ha convertit en el segon jugador de la història que més gols ha marcat en un mateix Club en partits oficials, i per davant ja només queda Pelé, que va marcar 643 gols amb el Santos. El brasiler va jugar un total de 18 temporades amb el club de Sao Paulo, i Messi es troba ara a 77 gols d’igualar-lo.

Cal recordar que l’astre argentí ja va superar a Müller com a màxim golejador de les principals Lligues Europees amb un sol equip el passat curs, i també va fixar en 91 dianes el nou rècord mundial de gols en un any natural (el 2012). D’aquesta manera, el davanter blaugrana va batre la marca que posseïa Gerd Müller (85 gols el 1972).

566 gols en 650 partits

Els registres de Messi són absolutament brutals. El crac argentí ha anotat aquests 566 gols en només 650 partits, repartits durant les 15 temporades que acumula al primer equip blaugrana. El curs on més en va marcar va ser el 2011-12, amb 73, mentre que l’estadi on més gols ha marcat –després del Camp Nou– és el Santiago Bernabéu, amb un total de 15, seguit del Calderón (14) i Riazor (13). En quant els equips més golejats, el Sevilla n’ha rebut 32, l’Atlètic de Madrid 28 i el Reial Madrid 26.

Si els desglossem per competicions, el ‘10’ suma 392 gols a la Lliga, 105 a la Lliga de Campions, 48 a la Copa del Rei, 13 a la Supercopa d’Espanya, 5 al Mundial de Clubs i 3 a la Supercopa d’Europa. A més, 462 han estat amb la cama esquerra, 80 amb la dreta, 22 amb el cap i dos amb altres parts del cos. Sens dubte, uns registres espectaculars que any rere any continuen batent rècords. El proper: Caçar a Pelé.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut