El FC Barcelona celebra l’operació antifrau impulsada per la Fiscalia i ofereix la màxima col·laboració

El FC Barcelona celebra l’operació antifrau impulsada per la Fiscalia i ofereix la màxima col·laboració

Aquest matí s’han realitzat nou registres i s’han detingut 10 persones per la seva relació en una trama organitzada de falsificació d’entrades del clàssic de la temporada passada

El FC Barcelona celebra l’operació antifrau duta a terme aquest divendres per la Guàrdia Civil, que té el seu origen en les prop de 3.000 entrades falsificades que el Club va incautar en el Barça-Reial Madrid de la temporada passada. Durant aquest matí s’han realitzat 9 registres i s’han detingut 10 persones per la seva relació en una trama organitzada de falsificació d’entrades, en el marc de l’Operació DUARTE instruïda al Jutjat Instrucció nº1 de Barcelona.

En declaracions als mitjans del Club, el portaveu Josep Vives ha fet una valoració d’aquesta actuació de la Guàrdia Civil: “S’emmarca dins de l’actuació que el Club va impulsar des del primer moment d’aquest mandat de lluita aferrissada i efectiva contra el frau. Arran del Clàssic el Club va incautar 2.822 entrades falsificades que corresponien amb uns abonaments determinats i, a partir d’aquí, el Ministeri fiscal va començar a actuar i el Club hi ha col·laborat. Avui la Guàrdia Civil ha fet les primeres detencions i ha fet també les primeres entrades i registres”

Vives: “La idea del Club és acabar amb les màfies organitzades”

Vives ha continuat així la seva declaració: “Perquè la idea del Club no és només acabar amb aquelles pràctiques que alguns socis han dut a terme i que han estat sancionades pel Comitè de Disciplina si no sobretot acabar amb les màfies organitzades i amb aquestes empreses que són les que realment fan el negoci i les que realment tenen tot aquest frau organitzat al voltant de l’Entitat i que ho estan fent d’una manera organitzada des de fa molt i molt de temps. Aquest és l’objectiu i aquesta actuació de la Guàrdia Civil s’emmarca en aquesta línia”.

Sobre les accions futures, Vives les ha explicat així: “El FC Barcelona continuarà col·laborant amb la Fiscalia i també amb el Jutjat en aquesta investigació però no nomes serà aquesta la funció del Club en aquest procediment si no que també serà part activa. Això vol dir que en el moment processal oportú s’incorporarà a la causa i es personarà perquè es part perjudicada, i perquè també vol ser un subjecte actiu en aquesta lluita contra el frau, que serà llarga i complicada però que de moment ja dóna els seus primers fruits. Haurem de ser intensos i tenaços perquè es un objectiu de gran abast”.

Cal recordar que la investigació es va iniciar a instàncies de la Fiscalia Provincial de Barcelona per la detecció de 2.822 entrades falsificades per al Barça-Madrid que va tenir lloc al Camp Nou el 6 de maig del 2018.

Després d’encarregar la investigació a la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya, es va poder determinar que almenys 8 empreses van vendre entrades falsificades per a aquell partit assolint elevats beneficis.

Les empreses captaven a socis abonats que cedien els seus carnets per posteriorment utilitzar el codi QR que apareixia al carnet de soci i així crear una entrada falsificada. Aquestes entrades van ser venudes a alts preus a diversos espectadors i detectades quan van acudir al Camp Nou amb l’entrada falsificada.

En aquesta fase de la investigació es pretén determinar el grau de connivència i implicació de les persones participants a les empreses i si conformaven una organització criminal, captant abonats per aprofitar-se dels seus carnets per generar entrades falses.

L’operació, que es troba sota secret de sumari, continua oberta preveient noves detencions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut