FC Barcelona – Reial Madrid: Un duel universal

FC Barcelona – Reial Madrid: Un duel universal

(16.15 h, BeIN LaLiga) El Camp Nou acollirà el millor partit de futbol del món, un Clàssic que tindrà l’absència de Leo Messi, ja assumida pels culers, i en què els blaugranes buscaran un triomf contra els blancs per ser més líders

El món del futbol es deté aquest diumenge. Ho farà a les 16.15 h (BeIN LaLiga), amb epicentre al Camp Nou, quan el FC Barcelona i el Reial Madrid facin rodar la pilota amb el xiulet de l’àrbitre. Perquè arriba el Clàssic, el gran duel del futbol per excel·lència, un partit universal que el Barça vol guanyar per donar un cop d’efecte a la Lliga més igualada dels darrers anys.

I ho haurà de fer sense el nom que més ressona en una prèvia que copa les portades dels mitjans del món: Leo Messi, que es perdrà el partit per lesió. Una baixa que, malgrat que ja està assumida, deixa els de Valverde sense el màxim golejador de la història dels Clàssics. Però el triomf contra l’Inter, també al Camp Nou (2-0), dota d’optimisme uns jugadors que ja van mostrar una gran versió contra els italians.

I si Messi és la principal baixa blaugrana, l’altre nom absent d’aquesta prèvia, en aquest cas per haver deixat la Lliga, és Cristiano Ronaldo. El portuguès, que ha protagonitzat els duels amb l’argentí en els darrers anys, va fitxar per la Juventus i, per tant, el d’aquest any serà el primer Clàssic sense els dos des del 23 de desembre del 2007.

Però no només aquests dos futbolistes es perdran aquest Barça – Madrid, sinó que n'hi ha d'altres. En el cas del Barça, queden fora de la convocatòria per lesió, i a banda de Messi, Umtiti i Vermaelen, mentre que Samper i Aleñá ho fan per decisió tècnica. Per la seva part, Lopetegui no podrà comptar ni amb Vallejo ni amb Carvajal, lesionats. Els altres 22 han viatjat a Barcelona.

Un Clàssic és sempre un Clàssic

Malgrat les baixes i les absències, els duels entre el Barça i el Madrid sempre són atractius. I més aquest, que arriba en la desena jornada de la competició domèstica i amb les deu primeres posicions de la classificació més ajustades que mai. Els de Valverde hi arriben amb una dinàmica positiva, líders a la Lliga amb 18 punts i empesos pel gran partit contra l’Inter. Al davant hi haurà un Reial Madrid que no es troba en la mateixa situació, ja que acumula quatre jornades sense guanyar a la competició domèstica i se situa fora de les places europees. Malgrat tot, es recolza en la inèrcia positiva de jugar al Camp Nou, on suma dues victòries i dos empats en les últimes quatre visites.

Les dinàmiques, però, poc importen en un Clàssic, que no és un partit normal. Sempre és especial. I ara, aquest diumenge, toca gaudir del primer de la temporada. Que comenci l’espectacle.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut