FC Barcelona - Inter de Milà: Triomf de líder a l’Estadi (2-0)

Amb els gols de Rafinha -davant el seu exequip- i Jordi Alba, els culers superen el conjunt italià en un partit molt treballat i encarrilen l’accés als vuitens de final de la Lliga de Campions amb nou punts de nou possibles

Triomf de líder al Camp Nou. El FC Barcelona ha superat l’Inter de Milà (2-0) en la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions gràcies als gols de Rafinha -que ha anotat davant el seu exequip- i Jordi Alba, en un gran partit de tot el conjunt blaugrana tant en atac com en defensa. Amb aquesta nova victòria, els de Valverde sumen nou punts de nou possibles, són líders en solitari i encarrilen l’accés als vuitens de final de la Champions.

El matx ha començat amb força igualtat, però a poc a poc els barcelonistes l’han anat controlant mitjançant la possessió de la pilota en camp contrari. Tot i el control culer, la primera ocasió clara ha estat dels italians: després d’una bona centrada de Perisic des de l’esquerra, la rematada d’Icardi ha marxat fora per poc (minut 15). Primera arribada amb perill, ràpidament contrarestada per un gran cop de cap de Lenglet a la sortida d’un córner que ha refusat Handanovic (minut 17).

La llei de l’ex obre el marcador

El domini blaugrana era cada cop més clar, i una gran combinació culer en atac ha acabat amb una assistència de Suárez de taló (minut 27) per a Rafinha, però el xut del brasiler l’ha blocat sense problemes el porter eslovè. Després de dos intents del 12 barcelonista, la tercera ha estat la vençuda. Gran contraatac iniciat amb un gran retall de Rafinha al mig del camp, obertura per a Suárez, que l’aguanta i la centra perfectament a l’àrea rival, i el brasiler, de primeres, que defineix al fons de la xarxa (1-0, minut 32). Gol que Rafinha no ha celebrat per respecte a l’Inter, equip en el qual va jugar com a cedit la segona volta del curs passat.

Rafinha sha convertit en el 78è jugador a marcar a la Champions amb el Barça, que és el club amb més golejadors diferents

El segon temps sha iniciat amb una doble ocasió per a Politano, acabat dincorporar al terreny de joc. Primer, un xut creuat que ha refusat a la perfecció Ter Stegen, i un minut després, un llançament des de la frontal que ha marxat per sobre del travesser. Tot i així, el domini ha continuat sent barcelonista, i a punt ha estat d’arribar el segon. Gran acció individual de Suárez des de l’esquerra, però el seu xut l’ha refusat a córner Handanovic (minut 58). Només tres minuts després, de nou Lenglet l’ha tingut a la sortida d’un córner, però el porter interista ha tornat a salvar els seus.

Premi a la insistència

Valverde ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Semedo i Arturo Vidal. El domini blaugrana era absolut, i les ocasions no han deixat darribar a la porteria italiana. Una doble ocasió dels locals ha estat a punt d’acabar en gol, però el xut de Suárez l’ha aturat Handanovic, i el rebot de Coutinho s’ha estavellat al travesser (minut 70). Finalment, però, ha arribat el premi a la insistència blaugrana. Gran assistència de Rakitic per a Jordi Alba, i el lateral, amb una gran internada des de l’esquerra, ha definit a la perfecció per anotar el 2-0 (minut 83). Així, victòria molt treballada dels barcelonistes, que sumen tres punts més i deixen molt a prop la classificació per a la següent ronda de la Lliga de Campions.