Éric Abidal: “Els que venen saben que els millors són aquí i que han de competir”

Éric Abidal: “Els que venen saben que els millors són aquí i que han de competir”

Entrevistem el secretari tècnic del primer equip del FC Barcelona, després que al mes de juny passat acceptés el càrrec i comencés una nova etapa que, per a ell, es presenta il·lusionant

Després de retirar-se com a jugador, Éric Abidal, que va ser blaugrana des del 2007 fins al 2013, es va dedicar a formar-se per poder tornar algun dia al Barça. Finalment, la trucada va acabar per arribar. Així, va deixar Dubai, on s’havia instal·lat amb la seva família, per respondre a la crida del Club. Ell ja s’hi sentia preparat i, per això, va assumir el repte de la secretaria tècnica del primer equip de futbol a principis de juny. Juntament amb el seu segon, Ramon Planes, el director esportiu Josep Segura i el CEO Òscar Grau han format un equip que treballa per dotar el Barça del millor equip possible.

Ara, mesos després de l’arribada -que considera que “no va ser una decisió fàcil perquè és un repte molt important que exigeix treballar de la millor manera possible”-, ha repassat per als mitjans propis del Club els aspectes més destacats. En general, però, Abidal assegura trobar-se “molt bé, especialment a nivell d’equip i de feina”. “Des de l’inici hem seguit el camí perfecte per aconseguir els nostres objectius, que és tenir un equip potent per a aquesta temporada”, comenta.

Objectiu: construir un equip competitiu

“No parlaré de talent, perquè és obvi que el tenen, però sí de la mentalitat i filosofia. Valorem molt la mentalitat del jugador que accepta venir. Després, a més, ha d’encaixar sí o sí al vestidor, perquè el vestidor és la força de l'equip. Jo crec que els nous jugadors s’estan adaptant molt bé, i també els jugadors que ja hi eren estan acceptant molt bé les noves incorporacions. A partir d’aquí, és més fàcil integrar-se al Club i començar a competir. Es necessiten molts jugadors, i se sap que no tots poden jugar, però tots han de ser-hi presents i entrenar-se fort, perquè, al final, els títols són col·lectius”.

Les dificultats

“Quan vas al mercat, la primera dificultat que pots trobar pot ser un tema financer. Després tenim la filosofia de joc, perquè no tots els jugadors amb talent poden arribar i explotar”.

“Quan intento convèncer un jugador perquè vingui, al final el que queda clar és que jo no soc entrenador i no li puc vendre la moto dient-li “tu jugaràs de titular”. Aquí cal entrenar-se fort, i els jugadors que venen ja ho saben, que els millors són aquí i que cal competir. A mi m’agrada aquest sentit de competició entre ells, una competició sana, perquè d’objectius al final de temporada n’hi ha molts”.

La capitania de Messi

“És un capità exemplar pel seu talent i per la seva personalitat. No parla gaire, però ho ensenya tot al camp. És un jugador clau, per a nosaltres però també per al vestidor, perquè el seu paper és molt important per als que hi són i per als joves o els nous fitxatges. La història de Leo és molt bonica. Ell ensenya que aquí, al Barça, amb el treball es poden aconseguir moltes coses. Per això és un exemple, i gràcies a ell el nivell dels altres jugadors continua creixent”.

Sobre el futur de Valverde

“L’entrenador té contracte i ell prendrà una decisió, però no vull pressionar-lo ni tampoc el president. Ell té un càrrec important dins del Club, i si li fiquem més pressió serà més difícil. L’hem de deixar treballar de la millor manera possible. Valorem que és un entrenador amb molta paciència, i que analitza molt bé. Llavors s’adapta i planifica, tal com va demostrar l’any passat. Nosaltres som aquí per ajudar-lo, perquè tingui l’equip al 100% tota la temporada per aconseguir els objectius que ens hem marcat”.

La importància del futbol base

“Si el Barça B és competitiu i té jugadors de talent, serà més fàcil per a l’entrenador. La decisió de Valverde de tenir una plantilla més curta també ajuda. De tota manera, els hem de protegir, perquè el salt del Barça B al primer equip no és fàcil. Volem que, quan arribin, sigui per quedar-s’hi molts anys. I està clar que, amb paciència, es pot aconseguir”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut