Nacho Rodríguez: “Tenim plantilla per diversos anys”

Nacho Rodríguez: “Tenim plantilla per diversos anys”

El mànager esportiu del Barça Lassa fa un repàs, al programa ‘Hora B’ de Barça TV, de l’inici de temporada dels blaugranes i de l’imminent debut a l’Eurolliga

Nacho Rodriguez, mànager esportiu de la secció de bàsquet, ha repassat aquest dilluns al programa ‘Hora B’ de Barça TV l’actualitat de la secció de bàsquet i ha parlat de tots els aspectes clau per a la nova temporada. Rodríguez té clar que “volem aquest equip per diversos anys. Son grans professionals, grans persones, estan molt implicats en el projecte” i també ha repassat aspectes com el paper dels joves i el bàsquet base.

Actualitat

"És important arribar a l’inici de l’Eurolliga amb aquestes tres victòries. L’equip es troba bé i haurem de millorar en atac, però la defensa en els tres partits ha estat molt bona i els títols els guanyen les defenses".

"L’equip s’està mostrant sòlid, esperem competir a Moscou i fer un bon paper a l’Eurolliga i ser entre els vuit primers, que és un dels objectius que ens hem marcat. Afrontem l’Eurolliga amb la màxima confiança".

"Els nous jugadors tindran un rol destacat a l’equip i encara han d’adaptar-se al que vol l’entrenador".

Objectiu Play-off

"El Barça ha d’estar, per història i per prestigi, sempre entre els vuit primers. No ens vam adaptar bé al nou format de l’Eurolligam molt exigent i dur, i també tenim l’ACB on tot és complicat, però no posem excuses. No ho hem fet bé i aquest curs sí o sí hem d’estar entre els vuit primers".

El projecte

"L’any passat hi va haver dues temporades en una. Vam aconseguir la Copa del Rei, vam competir fins a les semifinals tot i les baixes i hem de creure en el projecte que vam iniciar fa un any amb jugadors com Hanga, Oriola, Smits, d’altres jugadors i ara hem de creure en aquesta plantilla".

"Tenim un entrenador amb experiència a l’Eurolliga, carisma, lideratge, respecte de la plantilla i l’entorn i ens hem de basar amb això i en la feina diària que està sent molt bona".

Inici Eurolliga

"El calendari no és fàcil amb tants partits fora de casa, però juguem tots contra tots i no ha de servir d’excusa el calendari que tindrem. Veig l’equip preparat, amb ganes de competir a l’Eurolliga i amb ganes de guanyar partits".

"Hem estat centrats fins ara en la Lliga Endesa i a partir d’ara, Eurolliga. El més important era l’engranatge de l’equip. Hem de ser optimistes i l’equip treballa bé, sempre basat en una bona defensa".

Els fitxatges

"La configuració de la plantilla volíem jugadors que coneixessin l’ACB i l’Eurolliga.  Pangos, Smits, Kuric, Blazic Pustovyi..ja coneixen la duresa de la Lliga i saben què és el Barça i hem fet una plantilla equilibrada, la gran majoria pot jugar en dues posicions. Tenim una plantilla de jugadors per a diversos anys i volem que aquest nucli de jugadors estigui durant molts anys i anar retocant amb alguna peça. Hem creat plantilla per anys".

Nucli dur

"Amb els fitxatges de Hanga, Oriola, Smits el 2017, ara amb Pangos, Kuric, Pustovyi i renovant també Ribas i Tomic...tenim plantilla per diferents anys. Cada estiu tothom canvia peces, però entenem que volem aquest equip per diversos anys. Son grans professionals, grans persones, estan molt implicats en el projecte i tenen experiència i, per tant, esperem aconseguir els objectius i el major número de títols possibles".

Els joves

"Combinem jugadors amb experiència, com Pau i Ante, amb jugadors més joves. La mitjana d’edat de l’equip ha baixat en 3 anys i això, unit als joves com Font, Diagne, Sergi Martínez i Pol Figueras, ens fa crear un equilibri amb els joves. Tots ells, i potser també Bolmaro, segur que tindran minuts en algun moment de la temporada. Sempre hi ha problemes, viatges, descansos i els jugadors del segon equip tindran la seva oportunitat".

Pesic

"Pesic està pletòric, il·lusionat, responsabilitzat...crec que es va guanyar la continuïtat a la pista, amb el seu treball diari. Té el respecte de tothom, coneixement, lideratge i coneix com ningú l’Eurolliga i la Lliga Endesa. Esperem aconseguir els resultats que en el dia a dia estem tenint".

Ante Tomic

"Tomic es va guanyar la seva continuïtat. Té experiència i està molt implicat en el projecte, el Club i és un gran líder. Ara és el capità del Barça i amb gran responsabilitat segur que serà un gran capità".

Juan Carlos Navarro

"Es troba molt il·lusionat amb el projecte, la secció, amb la base i també s’està formant. Està molt motivat i segur que ens aportarà fora de la pista la seva experiència dins. No és fàcil penjar les botes, però ens hem de centrar en el Navarro d’ara. Va als entrenaments de la base, fins i tot entrena amb ells, representa al Club i serà un dels grans actius de la secció en els pròxims anys".

Bàsquet formatiu

"En el bàsquet formatiu ens hem proposat tres reptes. El primer era professionalitzar l’estructura dels entrenadors, amb diferents anys de contracte. Grimau ens pot donar molt a la base i volia entrenar i estar al Barça, ens pot aportar molt amb la seva experiència".

"El segon objectiu era Diego Ocampo. És el millor entrenador formació que hi ha a Espanya. Vam tenir l’oportunitat d’incorporar-lo i està treballant molt bé amb l’estructura d’entrenadors".

"El tercer gran objectiu és un llibre d’estil del Barça de bàsquet. Identificar com juguen els nostres equips, que l’Infantil jugui igual que el Barça B i saber identificar els projectes de jugadors. En definitiva com ha de ser la nostra base, amb Ocampo i Pere Capdevila al capdavant, i estem molt il·lusionats amb aquest projecte que estarà més professionalitzat que en cursos anteriors".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut