El campió d’Europa arribarà a Barcelona sense punts

El campió d’Europa arribarà a Barcelona sense punts

El Montpeller, l’últim botxí del Barça Lassa a la Champions, ha perdut els tres primers partits de la fase de grups i històricament no ha guanyat mai al Palau

Aquest dissabte (16:00h) el Palau Blaugrana viurà un duel vibrant entre el Barça Lassa i l’actual campió d’Europa, el Montpeller. El conjunt francès arribarà a Barcelona, no obstant, amb la necessitat de començar a sumar punts en la quarta jornada de la fase de grups. I és que els francesos han perdut els tres partits disputats fins al moment, i l'equip és penúltim del grup A. Oposadament, el Barça Lassa ha escalat fins a la segona posició gràcies a les victòries contra el Veszprém al Palau (31-28) i contra el Kristianstad a domicili (25-44).

El Montpeller va estrenar la corona europea caient contra el Vardar (24-27), i en el primer desplaçament va tornar a perdre contra el Meshkov Brest (26-23). En l’últim partit, el conjunt de Patrice Canayer va tornar a perdre a casa contra el Kielce polonès (26-29). Tres derrotes que converteixen l’actual campió en un equip encara més perillós per al Barça Lassa. A la Lliga francesa, en canvi, han guanyat quatre dels cinc partits disputats i ocupen la cinquena posició amb vuit punts.

Cap victòria al Palau

En les cinc ocasions que ha jugat partit de Champions al Palau Blaugrana el Montpeller mai ha aconseguit guanyar, tot i que l’últim precedent, en la tornada dels vuitens de final de la temporada passada, la derrota (30-28) els va servir per eliminar el Barça Lassa i accedir als quarts. El primer duel va ser a la fase de grups de la temporada 2000/01, i el Barça va guanyar 24-17. Els dos encreuaments següents van ser les tornades de vuitens dels cursos 2006/07 i 2011/12, i en tots dos casos el Barça va guanyar i va remuntar l’eliminatòria: 29-23 i 36-20, respectivament. La temporada 2015/16, també a la fase de grups, els homes de Xavi Pascual es van imposar per 37-27.

Partit especial per a Fabregas

Hi ha un jugador del Barça lassa que viu la setmana del partit d’una manera especial: Ludovic Fabregas. El pivot francès s’enfrontarà amb qui van ser els seus companys fins la temporada passada, i amb el club amb qui es va proclamar campió d’Europa. El ‘72’ blaugrana reconeix que serà un partit “molt especial” però que se centra en guanyar el partit. Fabregas ja va visitar el seu antic pavelló, el René-Bougnol, en l’amistós de pretemporada que el Barça Lassa va jugar a Montpeller.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut