Maria Teixidor participa en la presentació de l’informe FAROS sobre “Salut i esport en femení”

Maria Teixidor participa en la presentació de l’informe FAROS sobre “Salut i esport en femení”

La vicesecretària del FC Barcelona remarca l’objectiu que han de tenir els clubs per fomentar des de tots els fronts la igualtat entre l’esport masculí i femení

La vicesecretària de la Junta Directiva del FC Barcelona, Maria Teixidor, va participar en el col·loqui sobre la dona i l’esport que es va celebrar dijous passat a l’Auditori de l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, amb motiu de la presentació de l’Informe FAROS sobre Salut i esport en femení.

FAROS Sant Joan de Déu és l’Observatori de Salut de la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i té la missió de recollir i analitzar informació de rellevància en l’àmbit de la salut infantil i de l’adolescència, per generar i difondre coneixement de qualitat en aquest camp. Un coneixement dirigit al professional de la salut i a l’educador, així com a la societat en general, partint de la premissa que és necessari conèixer per poder actuar de manera responsable.

Fomentar la igualtat en tots els fronts

Maria Teixidor va exposar la tasca que està efectuant el FC Barcelona en el camp de l’esport femení i especialment pel que fa a l’objectiu de fomentar la igualtat en tots els fronts entre els esportistes masculins i els femenins. La directiva del Barça va remarcar que el gran objectiu que s’han de plantejar els clubs i les institucions esportives és el d’equiparar l’esport femení i el masculí des del seu nivell més bàsic, i potenciar també aquesta igualtat en la inversió qualitativa destinada a l’esport femení.

Des del punt de vista professional, també es va destacar el paper del Barça, que amb la seva aposta per la professionalització del futbol femení i la visibilitat que això comporta, no només motiva moltes nenes a jugar a futbol, sinó que també obre un camí per a molts altres clubs. 

L’acte va estar moderat per Eva Ferrer, especialista en medicina de l’educació física i l’esport i coordinadora de l’informe, i juntament amb Maria Teixidor també hi van participar l’alpinista Araceli Segarra, la professora de l’INEFC, Susanna Soler, i el catedràtic de psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Capdevila.

Amb aquest informe FAROS, l’Hospital Sant Joan de Déu, en col·laboració amb el Consell Superior d’Esports (CSD) i el Boston Children’s Hospital, efectua una clara aposta per a la divulgació i la sensibilització social amb l’objectiu d’evitar l’abandonament esportiu de les nenes i contribuir a la igualtat d’oportunitats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut