Wembley, talismà blaugrana

Wembley, talismà blaugrana

La primera victòria blaugrana en partit oficial a l’estadi londinenc va arribar el 20 de setembre de 1992 davant la Sampdoria (1-0) en el partit on el Barça va guanyar la primera Copa d’Europa

Wembley i el Barça semblen anar lligats de la mà. Amb la victòria davant el Tottenham Hotspur (2-4), el Barça eixampla encara més la llista de partits sense perdre al mític estadi londinenc. El binomi entre Barça i Wembley va començar al 1992 i s’ha allargat fins el 2018, amb un total de quatre victòries en els quatre partits oficials disputats.

Dues Champions en quatre partits

Wembley va veure al Barça aixecar la seva primera Copa d’Europa gràcies a una victòria per 0-1 el 20 de maig de 1992, amb un gol de falta de Ronald Koeman que quedarà sempre gravat a la memòria de tots els blaugranes. El xut de l’holandès va entrar pel pal del porter de la Sampdoria com un autèntic míssil. Un gol que va permetre al conjunt de Johan Cruyff, alçar les mans al cel per aixecar la primera orelluda blaugrana.

L’any 2011, davant un altre rival anglès, el Manchester United, Wembley va tornar a coronar al conjunt blaugrana com a campió de la Champions League, gràcies a una victòria per 3 gols a 1. El cel anglès tornava a ser del Barça. Els gols de Pedro, Messi i Villa van tornar a coronar al Barça al lloc més alt d’Europa, amb un espectacle futbolístic que ha quedat en el record de tot l’aficionat culer.

Talismà blaugrana

I és que el Barça no només guanya cada vegada que juga a Wembley, sinó que també gaudeix. L’any 1999, davant l’Arsenal, el conjunt blaugrana va guanyar per dos gols a quatre al conjunt d’Arsène Wenger. El partit davant el Tottenham Hotspur només fa que confirmar la bona relació que existeix entre el Barça i Wembley, un estadi que s’ha convertit en talismà cada vegada que el conjunt culer hi ha jugat. Del partit d'avui no només destaca la victòria davant el Tottenham, sinó que el gol anotat per Rakitic, ha suposat el gol 600 del FC Barcelona a la Champions League. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut