FC Barcelona – PSV Eindhoven: Messi guia un debut victoriós a la Champions (4-0)

FC Barcelona – PSV Eindhoven: Messi guia un debut victoriós a la Champions (4-0)

El capità, amb un hat-trick, ajuda els de Valverde a aconseguir el triomf en el primer partit de la fase de grups, en un duel arrodonit amb un golàs d'un Dembélé que segueix en ratxa

Primer partit a la fase de grups de la Champions, primera victòria i primera exhibició del capità, que exerceix de líder temporada rere temporada. I és que Leo Messi ha tornat a ser decisiu, aquest cop en un partit que permet al Barça sumar els tres primers punts de la fase de grups i liderar la classificació, després de la victòria de l’Inter contra el Tottenham (2-1). I ho fet contra el PSV, que no ho ha posat fàcil malgrat el resultat final (4-0). Però el hat-trick de l’argentí, el vuitè a la Champions, i un autèntic golàs de Dembélé han frenat els de Van Bommel, que ho han intentat però no han pogut fer res per aturar el millor del món.

I és que Messi mai falla a la cita i, com acostuma a fer, ha estat determinant tant en el primer temps com a la represa. Primer, s’ha encarregat d’aplanar el camí amb una de les seves especialitats, un llançament de falta que ha deixat en res l’estirada de Zoet, el porter del PSV (1-0, min 32). Diana que ha estat el premi blaugrana a la paciència amb què s’han disputat uns primers minuts amb domini de pilota i pes del joc ofensiu, però en la qual els visitants també han estat a punt d’avançar-se.

Perquè, malgrat la màgia d’un Coutinho inspiradíssim en el seu debut a la Champions com a blaugrana, la velocitat i la solvència defensiva de Jordi Alba, els intents de Dembélé o les ocasions que han tingut Suárez o Sergi Roberto, l’equip de l’exblaugrana Van Bommel també ha fregat el gol. Especialment en ocasions creades després de jugades al contracop, com ara la que ha tingut Bergwijn en un xut amb rosca (min 13), o amb refusos que han acabat sense aprofitar, però per poc, com la rematada desviada de Pereiro (min 8).  

Oh la la Dembélé

Així doncs, el gol de falta de Messi, que ha marcat per 14a temporada consecutiva a la Champions, ha estat el que, finalment, ha obert el marcador. Però també el partit, perquè la segona meitat s’ha iniciat amb molta anada i tornada. Això sí, fins que el mateix Messi ha decidit posar la pausa i el Barça ha pogut agafar el control del matx. L’objectiu, aturar definitivament el PSV, que havia arribat amb perill a la contra.

I ha funcionat, especialment perquè, amb la combinació del Barça més fluida, una acció ha marcat el final del duel. L’ha protagonitzat Dembélé, que ha decantat la balança amb una obra d’art, un autèntic golàs després d’un xut llunyà però amb rosca que ha fet esclatar el Camp Nou (2-0, min 30).

El capità comença en forma

Un gol que els aficionats del Barça no han pogut acabar d’assaborir, perquè ràpidament han passat de celebrar el 2-0 blaugrana a cantar el doblet de Messi. El capità ha tornat a fer de les seves i ha sentenciat el duel amb una rematada de primeres preciosa després d’una boníssima assistència de Rakitic (3-0, min 31). Però és que el ‘10’ no n’ha tingut prou i, després de l’expulsió d’Umtiti –es perdrà el partit contra el Tottenham- i l’entrada al terreny de joc de Lenglet i Arthur, ha tancat el marcador amb un altre gol. El que ha significat el 4-0 definitiu (min 32) i el seu vuitè hat-trick a la Champions.

Tot plegat per sumar els tres primers punts en la fase de grups de la Champions, una competició que el Barça ha començat, doncs, amb molt bon peu. El proper dimecres dia 3 d’octubre, Wembley seguirà posant a prova els de Valverde.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut