Atenció Acadèmica

Atenció Acadèmica

Fer compatible l’esport amb l’estudi

La pràctica esportiva coordinada amb la formació acadèmica exigeix moltes hores de dedicació i esforç. Per això, des del Departament d’Atenció Acadèmica (AA) del Servei d’Atenció Integral a l’Esportista es posa a l’abast dels esportistes professors i psicopedagogs, amb un espai ampli i aules de reforç, per tal de donar-los suport a l’hora de fer compatibles els estudis i l’esport. Aquest servei no només pot ser sol·licitat pel jugador, sinó que també ho pot demanar la família, l’entrenador, els serveis mèdics...

Els professors, a través de l’espai de suport escolar, ajuden els esportistes en cas que aquests tinguin necessitats educatives. És a dir, es facilita un lloc perquè l’esportista pugui treure el màxim profit del seu temps, gestionant-lo correctament, donant-li tècniques i agafant hàbits d’estudi per fer compatible l’esport amb l’estudi, la seva carrera dual.

En les competicions que tinguin una durada mínima d’una setmana, un professor de suport forma part de l’expedició per poder ajudar els esportistes a no perdre el ritme de les classes i a fer tots els deures que els han posat a l’escola.

La Masia té, per exemple, un acord de col·laboració amb la Federació Espanyola de Futbol segons el qual tot aquell jugador del futbol formatiu blaugrana que s’incorpora a una concentració de la selecció ho fa amb el seu programa d’estudis definit perquè la incidència del torneig en la seva formació acadèmica sigui la menor possible. Fins i tot fan connexions per Skype amb els seus professors de Barcelona perquè els ajudin a resoldre els dubtes que tinguin.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut