Sevilla FC – FC Barcelona: La Supercopa és blaugrana! (1-2)

Els culers s’emporten la 13a Supercopa d’Espanya de la seva història després de remuntar el gol inicial de Sarabia amb una diana de Piqué i un espectacular gol de Dembélé. A més, Ter Stegen ha aturat un penal a Ben Yedder al darrer minut de partit

La temporada ha començat de la millor manera possible. Victòria del FC Barcelona a Tànger contra el Sevilla (1-2) que suposa la 13a Supercopa d’Espanya de la història blaugrana. Els culers han capgirat el gol inicial de Sarabia mitjançant Piqué i un gol espectacular de Dembélé a falta de 12 minuts pel final. A més, Ter Stegen ha aturat un penal a Ben Yedder al darrer minut de partit per acabar donant el triomf als de Valverde.

Sobresalt inicial

Tot i el domini blaugrana des de l’inici del matx, ha estat el Sevilla el primer a colpejar. Als vuit minuts de joc, els sevillistes s’han avançat al marcador mitjançant Sarabia (1-0). El madrileny ha rebut una bona assistència de Muriel i ha definit amb un gran xut creuat amb l’esquerre. Els culers, però, no s’han arronsat i han seguit dominant la possessió de la pilota i les ocasions no han trigat a arribar.

Leo Messi (minut 15) i Jordi Alba (minut 17) han estat els primers a posar a prova a Vaclik, però el porter txec ha refusat les ocasions blaugranes. Luis Suárez ha tingut la més clara als 37 minuts de joc, però en el mà a mà, el seu remat creuat ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria. Només tres minuts després, arribaria el premi a la insistència barcelonista: Gran llançament de falta de Messi que refusa Vaclik i Piqué, molt atent al rebot, ha anotat a porta buida (1-1, minut 41) per marxar al descans amb empat al marcador.

Ja a la segona meitat, el matx ha seguit amb la mateixa dinàmica, amb els culers dominant tant la possessió com les ocasions. Un gran xut de falta de Messi (minut 60) ha estat replicat per una rematada de cap al travesser de Franco Vázquez (minut 62). També Dembélé amb un mà a mà, i Luis Suárez i Messi amb una gran doble ocasió que ha aturat Vaclik, han tingut l’opció de desfer l’empat, però sense fortuna en la definició.

Dembélé i Ter Stegen, decisius

El partit semblava abocat a la pròrroga quan ha aparegut Dembélé. El francès s’ha tret de la màniga un espectacular llançament des de fora de l’àrea que ha suposat l’1-2 (minut 78) i deixava la Supercopa molt a prop per als de Valverde. El potentíssim llançament de l’’11’ culer s’ha estavellat al travesser i s’ha introduït dins la porteria sevillista per culminar la remuntada barcelonista.

Quan la Supercopa semblava ja culer, ha arribat una nova acció decisiva. Al darrer minut de partit, penal de Ter Stegen sobre l’exblaugrana Aleix Vidal que el mateix alemany s’ha encarregat d’aturar per donar la victòria al FC Barcelona. Finalment, triomf i 13a Supercopa d’Espanya de la història culer. A més, Messi –que ha aixecat el seu primer títol com a primer capità– s’ha convertit en el jugador més llorejat de la història del Club amb 33 títols. Sens dubte, nit rodona a Tànger.