Reial Valladolid – FC Barcelona: Dembélé tomba la resistència local (0-1)

Un gol de l’extrem francès permet els de Valverde sumar el segon triomf del curs en dos partits a la Lliga

El FC Barcelona ha aconseguit la primera victòria de la Lliga a domicili (0-1) al José Zorrilla gràcies a un gol d’Ousmane Dembélé al minut 56. L’extrem francès ha tombat el Valladolid després de rematar una assistència de fe de Sergi Roberto des de la banda dreta. El conjunt blaugrana s’ha endut els tres punts després d’haver lluitat molt en un camp difícil, en un duel on el VAR ha anul·lat un gol local als últims instants del duel per fora de joc.

El partit ha començat amb un ritme molt alt per part dels dos equips, que s’han intercanviat ocasions de gol. Els de Valverde, incòmodes per l’estat d’un terreny de joc que no estava en les millors condicions, han buscat la porteria d’un Masip molt inspirat durant la primera meitat. Dembélé, Suárez i Coutinho han posat a prova l’exporter blaugrana, que ha frenat el Barça durant els primers 45 minuts.

Arriba el gol blaugrana a la represa

I, per fi, a la segona meitat el Barça s’ha avançat al marcador. Al minut 56 de partit, Sergi Roberto ha lluitat una pilota bombejada que semblava que es perdia per la línia de fons, cedint-la amb el cap als peus d’un Ousmane Dembélé que ha afusellat el porter val·lisoletà dins l’àrea. Primera diana de l’extrem francès a la Lliga aquesta temporada, un gol que ha arrodonit una actuació molt completa abans de deixar el camp per Vidal al minut 76.

Després del gol blaugrana, el conjunt local ha buscat la reacció, i els de Sergio González s’han apropat amb perill a la porteria de Ter Stegen. Keko ha estat a punt d’empatar al minut 76, però l’alemany ha aturat un cop de cap molt perillós. Una situació que s’ha repetit al minut 80, quan Kiko Olivas ha rematat un servei de cantonada a les mans del porter alemany. El matx també ens ha deixat el debut del brasiler Malcom als 84 minuts, substituïnt Phillipe Coutinho.

Precisament, el brasiler ha tingut a les seves botes la sentència en un contraatac a dos minuts pel final del duel, però de nou Masip ha frustrat el gol blaugrana. A la darrera acció del partit, Keko ha anotat l’empat local, però el VAR ha anul·lat la diana de l’extrem local per fora de joc.