Svetislav Pesic: “Ens espera una temporada il·lusionant i ens hem de preparar de valent”

Svetislav Pesic: “Ens espera una temporada il·lusionant i ens hem de preparar de valent”

L’entrenador blaugrana, a tres dies de començar la pretemporada, explica per a la web del Club com veu la nova temporada

Svetislav Pesic i el Barça Lassa començaran el pròxim divendres 24, amb les tradicionals revisions mèdiques, el nou curs 2018/19. L’entrenador serbi ha volgut donar a conèixer la seva opinió a través de la web del Club del que espera de la nova temporada, dels nous fitxatges i també ha parlat sobre la retirada de Juan Carlos Navarro.

S’han fet cinc incorporacions i s’ha recuperat també Smits després de cessió. Està content amb la plantilla que s’ha configurat?

Vam fer un anàlisi profund de l’equip tant amb el Nacho Rodríguez com amb el meu staff a final de temporada. El fet d’haver arribat a mitja temporada, a banda d’haver pogut tenir èxit amb la Copa del Rei, em va fer veure amb qui podíem comptar per a la nova temporada i amb qui no. Sembla que hem fet molts canvis, però de fet tan sols hem canviat dos jugadors que eren clau com Moerman i Koponen, que van complir amb les exigències del Club. En el seu lloc ens vam decidir per jugadors amb experiència Eurolliga com Singleton i d’altres que la combinen amb ACB com Pangos, Kuric, Blazic i Pustovyi.

He tingut la sort i el privilegi de poder entrenar Navarro i de guanyar-ho tot amb ell

S’ha mantingut un nucli de jugadors important i també dos dels que acabaven contracte, com Ribas i Tomic, i també segueix el mateix staff.

Sí, és una de les coses més importants per a mi, haver mantingut jugadors d’experiència com Tomic i Pau Ribas, però també hem pensant en el futur a mig i llarg termini i per això hem incorporat també Smits i Pustovyi. Hem mantingut tot l’staff i no hem volgut fer cap experiment amb aquest tema i també destacar que durant aquest estiu hem estat recuperant jugadors que havien patit lesions (Oriola i Ribas) i d’altres com Hanga i Séraphin que segueixen el seu procés.

Jugadors com Aleix Font, Atoumane Diagne, Sergi Martínez o Pol Figueras van entrenar amb el primer equip el curs passat. Què es pot esperar d’ells?

Tindrem especial atenció amb aquests joves jugadors del Barça B. Serà una temporada molt important per a ells perquè jo el curs passat no vaig tenir la oportunitat de dedicar-m’hi tot el que hagués volgut. Vull saber exactament quin potencial tenen per ser jugadors del primer equip.

Al Barça Lassa no només s'ha de guanyar de partits, s'han de guanyar títols"

Fa uns dies es va anunciar la retirada de Juan Carlos Navarro. Com valora la seva trajectòria, així com el nou paper que tindrà dins de l’estructura de la secció?

Estic segur que ha estat una de les decisions més complicades de la seva vida, perquè en tota la meva carrera com a entrenador no he conegut un jugador amb més ganes de jugar i gaudir del bàsquet que Navarro. He tingut la sort i el privilegi de poder-lo entrenar en dues etapes, de guanyar-ho tot, i ell s’ha convertit en una llegenda no només pels títols, sinó per la forma de jugar, amb el seu estil propi, tant amb el Barça com amb la selecció.

Crec que és molt important que s’hagi quedat al Barça. És decisió seva la seva nova funció, però personalment m’agradaria que estigués a prop de l’equip, de mi, ja que el seu exemple i mentalitat guanyadora seran útils a l’equip ara i en el futur com d’altres equips que compten amb les seves llegendes.

L’inici de temporada es presenta molt complicat, amb molts partits fora del Palau. Com valora aquest principi de curs, així com la nova temporada que es presenta?

Ens espera una temporada molt il·lusionant, com totes al Barça Lassa, on s’espera no només guanyar partits sinó títols. I per aconseguir-ho ens hem de preparar de valent. Una de les coses més importants serà recuperar els jugadors que van tenir problemes físics i també aquesta serà la primera temporada sense Navarro i tots els jugadors hauran d’estar mentalment, tàcticament i físicament preparats per als partits decisius. És per això que necessitarem els nostres aficionats també més que mai i que quan juguem al Palau ells siguin el sisè home en pista.

Respecte el calendari, és cert que a l’Eurolliga l’inici no ens és favorable, perquè la majoria de partits a Europa, a l’octubre i novembre, són fora de casa. Per això les victòries a casa al Palau seran clau per a poder classificar-nos per al Top 8 de l’Eurolliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut