Fraikin Granollers - Barça Lassa: Campions de la Supercopa Catalunya (25-43)

Els de Xavi Pascual guanyen el cinquè títol de la competició de forma consecutiva, el 18è de la història de la secció, en un partit en què la contundència defensiva, especialment en la primera part, ha estat determinant

Primer títol en joc i primera copa que el Barça Lassa d’handbol s’emporta per a les seves vitrines. I és que els homes de Xavi Pascual han derrotat el Fraikin Granollers a la final de la Supercopa Catalunya (25-43) i n’han sumat la cinquena de forma consecutiva, la 18a de la història. S’ha aconseguit en un partit que han pogut dominar els blaugrana en tot moment, amb una gran exhibició de força i ritme des del primer instant.

Tant és així que, en una molt bona primera part de concentració i alt ritme, en què la contundència defensiva s’ha combinat amb l’alta efectivitat ofensiva, el resultat al descans ha estat de 8-22. Un resultat ampli per a un Barça que ha deixat mig encarrilada la final.

Perquè, tot i que el Granollers ho ha intentat, s’ha topat una vegada rere una altra amb el mur defensiu dels de Xavi Pascual. També amb les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, que ha estat una peça important en els +14 dels primers 30 minuts, així com amb les recuperacions dels blaugrana, la velocitat en la transició i els gols al contraatac. El joc coral del Barça, a més, també s’ha reflectit en el repartiment de gols, amb els tres d’Andersson, d’Ariño, d’Aleix Gómez i de Ludovic Fabregas, la referència en els primers minuts.

La represa tampoc no ha canviat el guió, i el Barça ha continuat ampliant distància. Les aturades de Kevin Möller (5 en 6 minuts), que ha entrat després del descans, i els gols de Yanis Lenne (3) i Dika Mem (1) han posat el 9-27 (min 36). La barrera dels 30 l’ha superat Víctor Tomàs, en una situació de superioritat numèrica (11-31, min 42), mentre que arribar als 40 ha estat obra d’Aleix Gómez (23-40, min 25), després que el Granollers hagi pogut reduir diferències. Però no ha estat suficient i el 25-43 ha marcat el final d’un partit que significa la 18a Supercopa Catalunya per a un Barça Lassa d’handbol que comença la temporada com la va acabar: amb un títol.