Dinovena Supercopa Asobal del FC Barcelona

Dinovena Supercopa Asobal del FC Barcelona

Els blaugranes es converteixen en el primer equip que guanya la competició cinc vegades, de manera consecutiva

Amb el triomf a Pamplona davant l’Helvetia Anaitasuna, el Barça Lassa assoleix la dinovena Supercopa Asobal, de 31 edicions disputades, i també és la cinquena Supercopa de Xavi Pascual com a entrenador blaugrana.

Sense competidor

El palmarès blaugrana en aquesta competició no té rival: els 19 títols situen els barcelonistes a dalt de tot d’aquest torneig, seguits pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb tres títols cadascun.

Aquest és el primer títol que sumen els blaugranes a la temporada 2016/17. Una temporada on disputaran, a més de la Supercopa Asobal, la Supercopa de Catalunya, la Lliga Asobal, la VELUX EHF Champions League, la Copa Asobal i la Copa del Rei.

Una llarga història

El FC Barcelona d’handbol aconseguia la primera Supercopa ara fa 30 anys. La temporada 1986/87, en la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Borriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisan d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. De la temporada 1988/89 a la 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona. Ara, amb el triomf a Pamplona, superen aquesta fita del Dream Team.

El darrer triomf a la Supercopa Asobal va ser la temporada 15/16, en què va superar el Fraikin BM Granollers per 26 a 23.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut