Es compleixen 43 anys del debut de Cruyff amb el Barça

Es compleixen 43 anys del debut de Cruyff amb el Barça

L’Holandès Volador va debutar amb un doblet al Camp Nou contra el Bruges belga davant 75.000 espectadors

El barcelonisme commemora avui el 43è aniversari del debut de Johan Cruyff amb l’elàstica del FC Barcelona. El dia 5 de setembre de 1973 Cruyff es va estrenar amb el Barça al Camp Nou en un amistós entre el FC Barcelona i el Cercle Bruges belga. L’astre holandès, que havia arribat el 13 d’agost del mateix any al Barça gràcies a la gran tasca d’Armand Carabén, no va poder debutar en partit oficial fins a finals d’octubre a causa de les diverses traves burocràtiques. Tot i això, Cruyff es va estrenar amb la samarreta blaugrana en un dia com avui fa 43 anys.

Tot i els problemes burocràtics, l’afició barcelonista ja va poder gaudir per primer cop del magistral joc de Cruyff pocs dies després de la seva signatura. L’Holandès Volador es va presentar a la parròquia blaugrana en un matx disputat al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Cercle Bruges de Bèlgica. I cap del 75.000 espectadors es va penedir d’haver assistit al seu debut, ja que l’astre holandès va oferir una actuació fabulosa. El Barça, transformat per la presència del millor jugador del món, va golejar per 6-0, amb gols de Cruyff (dos, un de penal), Juanito (dos), Laredo i Rexach.

Aquell històric dia el tècnic blaugrana Marinus Michels va alinear aquest equip: Sadurní, Rifé (Laredo, 46’), Gallego, De la Cruz, Juan Carlos, Costas (Cos, 62’), Rexach, Sotil, Cruyff, Asensi i Juanito.

Tal com va publicar la premsa de l’època, el Barça havia trobat en Johan Cruyff el líder futbolístic que necessitava des que l’any 1961 Ladislau Kubala s’havia retirat i Luis Suárez havia estat traspassat. Mesos després, el 7 d’abril del 1974, el Barça de Cruyff guanyaria la Lliga de manera abassegadora després de catorze anys de sequera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut