El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch prorroguen el seu acord de col·laboració

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch prorroguen el seu acord de col·laboració

Els presidents de les dues entitats, Josep Maria Bartomeu i Joan Majó, ratifiquen la continuïtat de l’acord destinat a fomentar el diàleg, la recerca i la divulgació acadèmica

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch han acordat prorrogar l’acord de col·laboració que mantenen les dues entitats des del maig del 2013, gràcies al qual s’han organitzat conjuntament diferents activitats destinades a fomentar el diàleg, la recerca i la divulgació acadèmica, amb l’objectiu de contribuir al dinamisme del país a partir de l’anàlisi i la formació.

La renovació de l’acord s’ha ratificat en un reunió que han mantingut aquest matí a les dependències del Camp Nou els màxims directius de les dues entitats. Per part del FC Barcelona, hi han estat presents el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, mentre que, per part de la Fundació Ernest Lluch, hi han assistit el seu president, Joan Majó, acompanyat dels vicepresidents Enric Lluch i Josep Maria Carreras, així com del director de la Fundació, Ferriol Sòria, i dels patrons de l’entitat, Jaume Garcia i Ramon Besa.

Els representants de les dues entitats han manifestat la seva satisfacció pels resultats aconseguits a partir d’aquest acord que va expirar el 30 de juny passat, i s’han ratificat en el compromís de continuar amb aquesta col·laboració amb una pròrroga que allarga l’acord fins al 30 de juny del 2018.

Com a fet més rellevant d’aquesta col·laboració, cal destacar la instauració dels Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol, que amb l’organització conjunta de la Fundació Ernest Lluch i de l’Àrea Institucional del FC Barcelona, el mes de juny passat, van arribar a la seva quarta edició.

En les quatre edicions celebrades, aquestes jornades sobre economia i futbol han comptat amb la participació d’acadèmics i professionals de prestigi internacional, així com de diferents directius i altres personalitats vinculades a la docència, l’economia, la comunicació i el futbol.

Els Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol s’han convertit en una activitat de referència a Catalunya i Espanya, amb una gran acollida i participació de tots aquells que es mostren interessats en la reflexió i l’aproximació intel·lectual a l’economia del futbol i totes les derivades socials, esportives i culturals que genera.

Ernest Lluch i el FC Barcelona

Ernest Lluch era un intel·lectual valorat, un polític respectat i un comunicador molt popular que va ser assassinat el 21 de novembre del 2000. El 2001 es va constituir la Fundació que porta el seu nom i que s’ubica a Vilassar de Mar, vila natal d’Ernest Lluch. La raó de ser de la Fundació se sustenta en el que va ser la vida i l’obra de Lluch, que va deixar una petjada profunda en el camp del pensament, l’economia, la política i la cultura cívica catalana i espanyola.

Però Ernest Lluch també era soci del Barça i un actiu militant en la difusió de la història i l’actualitat barcelonistes, ja fos en el marc de tertúlies de ràdio o televisió, o en altres espais formals o inversemblants en què podia emetre la seva opinió.  

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident de l’Àrea Internacional i Institucional del FC Barcelona

“El FC Barcelona busca l’excel·lència en l’àmbit esportiu, però també vol transcendir a tots els nivells que puguin contribuir a la projecció del nostre país, donada la importància de la institució com a referent col·lectiu de Catalunya. La continuïtat d’aquesta aliança amb la Fundació Ernest Lluch mostra el compromís i la inquietud d’ambdues entitats per fomentar la reflexió i la divulgació a través dels Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol”.

Declaracions de Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch

“La col·laboració d’aquests anys ha estat molt satisfactòria i volem continuar la tasca de reflexió sobre el futbol i economia. Però a aquesta reflexió, cal afegir-hi també altres elements que no estan encaminats tant al negoci d’aquest esport, com poden ser els valors humans i socials, i tot el que significa el futbol per a la nostra societat. Aquest acord ens permet ser ambiciosos i seguir avançant en aquesta direcció”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut