Una pretemporada amb el primer equip

Una pretemporada amb el primer equip

Els jugadors del planter Miquel Feixas, Yerai Valiente, Xavi Cols, Sergio González, Khalid, Albert Cardona, Hugo Alonso i Luis García cobreixen les absències dels set jugadors del primer equip que disputen el Mundial

El Barça Lassa viu una pretemporada atípica a causa de la disputa del Mundial del Colòmbia. Les absències dels internacionals deixen l’equip en quadre durant la pretemporada. Són dos mesos en els quals el tècnic Andreu Plaza només pot comptar amb set dels catorze jugadors del primer equip.

Amb mitja plantilla a Colòmbia, Plaza ha tirat del planter per completar un equip de garanties per als entrenaments i els amistosos de pretemporada. Això ha donat l’oportunitat a alguns joves del planter d’integrar-se en la dinàmica del primer equip. Per a la majoria ha estat la primera experiència amb el futbol sala d’elit. És el cas dels jugadors del filial Sergio González i Albert Cardona i dels juvenils Yeray, Hugo Alonso i Luis García. En canvi, el porter del Barça B, Miquel Feixas, ja havia fet la pretemporada amb el primer equip l’any passat. I els juvenils Khalid i Xavier Cols ja havien debutat en un amistós aïllat la temporada passada també amb el primer equip.

Tots ells, però, és la primera vegada que s’integren durant un període de temps tan llarg a la dinàmica del primer equip. El fet que Andreu Plaza, fins la temporada passada al filial, sigui ara el tècnic del primer equip els ha facilitat la integració al grup. Khalid creu que la figura de Plaza és clau: “Ens dóna molta confiança perquè a la majoria ja ens coneix de la base i li hem d’estar molt agraïts”, explica Khalid. Xavi Cols també destaca la bona acollida per part dels integrants del primer equip. “Ens tracten com un més i fan tot els possible per a ajudar-nos i integrar-nos”, diu Cols. Per a Sergio el més important és l’aprenentatge que suposa per a ells aquesta experiència amb el primer equip. “Podem aprendre moltes coses que en categories inferiors no veiem; per exemple, la rapidesa en la presa de decisions i la picardia que tenen els jugadors del primer equip”, diu Sergio. Feixas coincideix en el fet que “cada dia s’aprenen coses noves” i es mostra admirat per la “professionalitat” dels jugadors del primer equip. Yerai també reconeix que “és molt especial entrenar-se al costat de jugadors que admires des de petit i que somies ser com ells i guanyar tot el que han guanyat ells”.

Un dels moments més especials per a aquests joves és el del debut amb el primer equip. Yeray, Hugo Alonso i Luis García van debutar en l’amistós al Palau contra el Bisontes Castelló, mentre que Sergio González va tenir els seus primers minuts amb el primer equip al Torneig de Ripollet contra el Toló. “Va ser un dia molt especial, els companys em van ajudar a portar bé els nervis i va sortir tot perfecte”, explica Sergio.

Ben aviat tornaran els internacionals del primer equip i els joves del planter que han participat en la pretemporada del primer equip tornaran a la seva realitat: el filial i el juvenil. Però ho faran amb el bagatge d’una gran experiència durant aquesta pretemporada i amb la il·lusió de convertir-se ells també algun dia en jugadors del primer equip del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut