Cinc anys de la inauguració de la nova Masia

Cinc anys de la inauguració de la nova Masia

El 20 d’octubre del 2011 es va inaugurar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí la Masia–Centre de Formació Oriol Tort

El 20 d’octubre del 2011 es va inaugurar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí la Masia–Centre de Formació Oriol Tort, un modern edifici de 6.000 m2 destinat als joves esportistes blaugranes. La vella Masia de Can Planes, al costat del Camp Nou, havia tancat les seves portes uns mesos abans, el 30 de juny.

La inauguració de la nova Masia del FC Barcelona va resultar una festa espectacular, amb la façana del nou edifici transformada en pantalla multicolor que oferia un muntatge audiovisual amb imatges històriques de la inauguració de la primera Masia l’any 1979 i la seva evolució fins el dia en que va tancar. També s’hi van poder veure escenes dels cracks forjats al futbol base blaugrana en les seves etapes de formació i posteriorment en la seva època de plenitud amb el primer equip.

Els encarregats d’obrir oficialment el Centre de Formació Oriol Tort van ser el president de la Generalitat, Artur Mas; el president del Club, Sandro Rosell; l’entrenador blaugrana, Josep Guardiola; el jugador barcelonista Carles Puyol; el director del Futbol Formatiu, Guillermo Amor, i els residents de la Masia Bobby Alekanyue i Alejandro Viedma. Tots ells van posar les mans sobre una vella pilota de l’època de Ladislau Kubala com a símbol de la unió entre passat, present i futur.

Cinc anys després, a la moderna Masia de Sant Joan Despí hi viuen 77 residents, d’ells 54 futbolistes, 13 jugadors de bàsquet, quatre d’hoquei patins, quatre més d’handbol i dos de futbol sala. Per nacionalitats, 31 són catalans, 28 de la resta de l’estat, nou europeus, tres sud-americans i sis africans. La Masia, més que una infraestructura, és una escola de formació i de valors i el símbol de l’ADN del Club, de l’aposta pel planter. Com va dir el seu director, Carles Folguera, aquell 20 d’octubre del 2011, “el més important no és el resultat final, sinó formar-se bé.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut