FC Barcelona Lassa B - Fertiberia Puerto Sagunto: El filial comença el somni (34-31)

El segon equip blaugrana supera al cinquè classificat de la Liga Loterías Asobal i es classifica per vuitens de Copa

Com en anys anteriors, el Barça Lassa B han assolit el triomf a 1/16 de final davant un equip de la màxima competició de l’handbol estatal. En aquest cas ha estat el Fertiberia Puerto Sagunto, un equip amb diverses baixes pel partit d’avui però que comptava amb homes tant experimentats i talentosos com Bruixola, Pérez de Inestrosa o Spiljak

Primera part de veterans

L’empenta inicial del Fertiberia Port Sagunt feia que Llorenç Rueda demanés el seu primer temps mort poc abans del minut 7 de partit amb un resultat desfavorable de 2 a 5 pel filial blaugrana. Un temps mort que va fer efecte, ja que els blaugranes donaven la volta al partit (7-5)  en el minut 10, en un partit que comptava amb  David Barrufet, Kamil Syprzak, Valero RIvera Jr. i Xavi Pascual a les grades del pavelló d’handbol de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

La igualtat continuava en el marcador al llarg de l’equador del primer temps fins que al minut 22, amb dos gols de Ceretta i un de  els blaugranes s’avançaven per 15 a 11, obligant a Nikola Milos, entrenador de Fertiberia Port Sagunt, a demanar temps mort. A més a més, Revuelta aturava els tres llançaments de 7 metres dels visitants. Un parcial de 5 a 0 favorable al Barça Lassa B, feia créixer la diferència fins el 17 a 11 del minut 26 per arribar al descans amb el 19 a 15 pel Barça B.

Intensitat per guanyar

La sortida del segon equip blaugrana ha ratllat la perfecció. Intensos en defensa i efectius en atac els joves de Rueda marxaven de vuit gols (25-17) en el minut 7 de la represa. El dels Port de Sagunt demostraven la qualitat del seu equip i reduïen la diferència fins al 28-25 en el minut 48 de partit, gràcies a la contribució del pivot Pozzer des dels sis metres.

Les diferències en el marcador es movien entre els tres i quatre gols favorables els blaugranes, que dominaven el temps del partit tot i la joventut. Amb un gol d’Oriol Rey, a manca de cinc minuts un esperançador 31 a 27 lluïa favorable als blaugranes en el marcador.

Però el Fertiberia no havia dit la darrera paraula i dos gols seguits dels valencians posaven el 32 a 30 a manca de tres minuts per a la fi del partit. Ruiz tornava a retallar pels valencians a manca d’un minut i mig 32-31 però el jove blaugrana Deumal marcava el 33 a 31 a manca d’un minut. Revuelta aturava el llançament dels valencians i Deumal, de nou, certificava el triomf amb un darrer gol que posava el 34-31 definitiu.