Bartomeu: “Ha estat una temporada de rècords i de records”

Bartomeu: “Ha estat una temporada de rècords i de records”

El president es refereix als darrers atacs rebuts: “No tingueu cap dubte que anirem fins al final per defensar l’honor dels nostres jugadors i el nostre club”

L’Assemblea de Compromissaris del FC Barcelona s’ha iniciat amb l’informe  del president Josep Maria Bartomeu, que ha fet una valoració molt positiva d’un any que ell ha definit com “una temporada de rècords i records”.

Tot i així, el president del Barça ha començat les seves paraules referint-se als atacs que ha rebut el Club en els darrers dies a conseqüència del partit jugat a València: “M’he de referir a les declaracions imprudents i irresponsables fetes pel president de la LFP, Javier Tebas, i també pel Comitè de Disciplina. Les seves declaracions són un exemple del que mai haurien de dir i fer persones o organismes que haurien de tenir un comportament exemplar”.

Josep Maria Bartomeu ha volgut tancar aquest tema amb una ferma afirmació de la postura del Club davant de fets com aquest: “No ens deixarem atacar, i no tingueu cap dubte que anirem fins al final per defensar l’honor dels nostres jugadors i el nostre club”.

Després de la referència a aquests darrers esdeveniments, el president ha passat a fer balanç d’aquest “primer any del nou mandat, en què vosaltres també us estreneu com a compromissaris”. Bartomeu ha qualificat l’any com una temporada de rècords i de records: “Ens han passat coses per sentir-nos molt feliços i orgullosos de ser barcelonistes, d’altres que ens han colpejat el cor de tristesa, i també n’hi ha hagut que ens han fet sentir injustament tractats”.

Xifres de rècords

Però, per damunt de tot, el president blaugrana ha volgut destacar els factors positius de la temporada: “Ha estat un any de rècords. L’any del doblet, dels quatre títols del primer equip, dels 131 gols de la millor davantera del món i, en l’aspecte econòmic, s’han assolit uns ingressos de 679 milions d’euros, la xifra més elevada mai aconseguida per un club esportiu”.

Imatges per al record

Entre aquests aspectes il·lusionants també hi ha hagut una referència al futur projecte de l’Espai Barça: “Hem de destacar que ha estat l’any en què han vist la llum les maquetes de les joies de l’Espai Barça, del Nou Camp Nou, que serà el millor estadi del món, i del futur Palau”. També ha destacat que “el Barça continua sent líder en seguidors, amb més de 300 milions de fans per tot el món, i manté el lideratge a les xarxes, amb més de 250 milions de seguidors”.

Després d’aquestes dades, Josep maria Bartomeu s’ha referit a imatges que han quedat per al record de la història barcelonista: “Veure l’Empire State de Nova York il·luminat amb els colors blaugrana o escoltar amb tendresa com aquell nen japonès, el Yamashita, cantava l’himne del Barça, o la imatge que va fer la volta al món dels nostres jugadors de l’Infantil B consolant els seus rivals després de guanyar-los, són factors que demostren la força i el caràcter global del nostre club i dels valors que des de ben petits inculquem als nostres jugadors”.

Entre aquests records també ha fet referència a la “tristesa, perquè ens ha deixat Johan Cruyff, un mite per a tot el barcelonisme, i perquè es va apagar per sempre la veu de Manel Vich”. Amb referència a Cruyff, Bartomeu ha anunciat que s’està parlant amb la seva família “per tal de trobar la millor manera de fer un tribut permanent a la seva memòria”.

Fundació FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu ha fet el balanç de l’any exposant nou objectius en què s’ha treballat al llarg de la temporada, i s’ha referit especialment a la Fundació del FC Barcelona, amb els seus programes de suport a la infància i als col·lectius més necessitats: “Volem que la nostra sigui la fundació esportiva de referència, i volem ser-ho a partir de tres línies, la de l’accés i el reforç a l’educació, la de la prevenció de la violència i la resolució de conflictes en la infància i la joventut i, finalment, la de la lluita contra l’exclusió social i la discriminació”.

FCBConeixement

L’altre punt que s’ha destacat ha estat el balanç d’FCBConeixement, “que engloba dos grans projectes, el de la Masia 360º, un model formatiu del Club presentat aquesta mateixa setmana sota el lema Formem persones a través de l’Esport, i la nova àrea d’FCBUniveritats, pensada per adquirir, investigar, generar, trametre i explotar coneixement i innovació”.

Per acabar, un vídeo ha passat balanç dels altres objectius que s’han complert aquesta temporada, com l’excel·lència esportiva, la competitivitat de les seccions, la potenciació de l’esport femení, el treball de formació de la Masia, l’aposta per la globalització, la presència i la influència en els organismes esportius i l’impuls de l’Espai Barça.

Josep Maria Bartomeu ha assenyalat que tant ell com la Junta Directiva "estem molt satisfets del balanç de la temporada", i així, ha donat per acabada la seva primera intervenció a l’Assemblea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut