Barça Cultura dóna suport a la fotografia amb els FCBarcelona Photo Awards

Barça Cultura dóna suport a la fotografia amb els FCBarcelona Photo Awards

Aquests premis s’han instaurat amb l’objectiu de donar reconeixement als valors positius comuns a l’esport i la cultura vistos a través dels fotògrafs contemporanis

Els FCBarcelona Photo Awards, amb el patrocini d’Agbar i la col·laboració de la Fundació Foto Colectania, volen identificar el treball que reflecteix de manera conscient els valors positius intrínsecs a l’esport. Aquests premis s’instauren amb l’objectiu de donar reconeixement a aquests valors, vistos a través de l’objectiu dels fotògrafs contemporanis.

Destacant aquests valors positius, comuns a l’esport i la cultura, els premis fotogràfics del FC Barcelona pretenen crear una plataforma fotogràfica global que comuniqui la importància i la contribució d’aquests valors universals a la societat actual, així com donar el seu suport al sector de la fotografia, generant un entorn favorable per al desenvolupament de projectes del més alt nivell.

Al web, a més, es troba disponible tota la informació sobre els premis, el jurat i les bases legals de participació. Així mateix, s’han habilitat diferents correus de suport i atenció directa als participants i mitjans de comunicació, per solucionar qualsevol dubte o possible incidència respecte a la participació o el contingut dels premis.

Els premis compten amb un jurat de reconegut prestigi internacional. Noms de la talla de Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern London, i Ayperi Karabuda Ecer, vicepresidenta de fotografia de l’agència Reuters, avalen aquest ambiciós projecte del Club, impulsat per l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals de l’Entitat.

El FC Barcelona realitzarà els màxims esforços per donar a conèixer els premis i els treballs guanyadors en l’àmbit mundial, portant a terme diverses accions de promoció en diferents ciutats d’Europa, els EUA i Àsia.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona

Segons paraules del vicepresident Carles Vilarrubí, “un dels objectius d’aquesta Junta Directiva és fer un FC Barcelona més global i ser un referent mundial en tots els àmbits, a més del seu caràcter esportiu. El nostre repte principal és guanyar títols al camp, però també crear un posicionament institucional que ens ajudi a preservar el nostre model de club.”

Carles Vilarrubí destaca: “Amb els FCBarcelona Photo Awards i la fotografia com a plataforma de connexió global volem ser el primer club de futbol del món que posi en marxa una iniciativa que vincula l’art i l’esport al més alt nivell d’excel·lència.”

Modalitats, premis i jurat

Els FCBarcelona Photo Awards tenen dues modalitats:

• PHOTO AWARDS

Aquesta modalitat està dirigida a fotògrafs que acreditin trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o dins el món de l’art, i premiarà aquella fotografia que millor expressi els valors positius de l’esport, fent prevaler la pràctica esportiva no professional.

S’atorgarà 1 primer premi de 40.000 € i hi haurà 29 finalistes amb un premi de 1.000 €. La fotografia guanyadora, així com les finalistes, formaran part d’una exposició que el FC Barcelona organitzarà d’abril a juny del 2017.

El jurat d’aquest premi estarà format per les persones següents:

Vicente Todolí, director de la Tate Modern London fins al 2010. Conseller artístic d’Hangar Bicocca de Milà.
Azu Ngwabogu, fundador i director de l’African Artists’ Foundation (AFF).
Sandra Phillips, sènior Curator del MOMA de San Francisco.            

• PROJECT AWARDS

Aquesta modalitat s’adreça a fotògrafs que acreditin trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o el món de l’art, així com experiència en el desenvolupament de projectes.

El guanyador rebrà 40.000 € per fer realitat el projecte fotogràfic que millor expressi els valors intrínsecs a l’esport i la seva contribució a la societat actual.

El projecte guanyador es desenvoluparà de març a octubre del 2017 i s’exposarà al costat de les fotografies guanyadores de la modalitat PHOTO AWARDS de l’edició del 2017.

El jurat d’aquest premi estarà format per les persones següents:

Ayperi Karabuda Ecer, vicepresident de fotografia de Reuters.
Alex Webb, membre de ple dret de l’Agència Magnum Photos des del 1997.
Stephen Mayes, més de 25 anys d’experiència com a mànager de projectes i artistes de diferents sectors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut