FC Barcelona – Celtic FC: Comença la ruta europea

FC Barcelona – Celtic FC: Comença la ruta europea

(20.45 hores, TV3 i Antena 3) El conjunt de Luis Enrique inicia la reconquesta de la Lliga de Campions amb la visita d’un rival ben conegut

Es va disputar la Supercopa d’Espanya, va començar la Lliga... i ara li arriba el torn a la Lliga de Campions. La màxima competició europea ja és aquí, i el Barça dóna el tret de sortida amb la visita del Celtic FC de Glasgow al Camp Nou (20.45 hores, TV3 i Antena 3). El primer partit de la fase de grups arriba després d’una ensopegada inesperada a la Lliga dels homes de Luis Enrique, que volen girar full com abans millor. Arriba a l’Estadi el conjunt de Brendan Rodgers, que ja va ser rival dels blaugranes a la pretemporada. I és que el 30 de juliol, a l’Aviva Stadium de Dublín, el Barça va estrenar els amistosos de preparació amb una bona victòria (1-3) contra els escocesos que posava punt final a una setmana d’estada a terres angleses.

Fa poc més d’un mes d’aquell matx, però la situació és ben diferent. Luis Enrique ja té tot l’equip a la seva disposició, les noves incorporacions han anat tenint minuts i el trident ja està de nou reunit. Són bons ingredients per a que el Camp Nou visqui un duel més atractiu, amb els primers punts europeus en joc. Com va dir Luis Enrique en la roda de premsa prèvia, “en una competició tan curta és bàsic començar bé”.

El Celtic és un rival amb qui el Barça s’ha creuat sovint en les últimes temporades. No cal anar gaire lluny per trobar l’últim duel entre culers i escocesos en una fase de grups. Fa tres cursos –el 2013/14-, el Barça es va imposar per la mínima a Celtic Park (0-1) i de manera contundent al Camp Nou (6-1). Aquell dia, un Neymar Jr pràcticament acabat d’aterrar a Barcelona marcava el seu primer hat-trick com a blaugrana.

Com ja va passar el dissabte passat, Luis Enrique segueix recuperant efectius. I és que Ter Stegen ha rebut l’alta mèdica aquest mateix dimarts i ha entrat a la convocatòria. Una llista formada per 18 jugadors, en què destaca la tornada de Piqué, Sergi Roberto i André Gomes. Els jugadors que han quedat fora en aquesta ocasió per decisió tècnica han estat Masip, Denis Suárez, Aleix Vidal i Mathieu.

El Celtic de Brendan Rodgers, per la seva banda, arriba al partit d’aquest dimarts després de golejar el Rangers en el clàssic escocès del passat cap de setmana per 5-1, amb un hat-trick del jove davanter Dembélé. El tècnic de l’equip dels catòlics, que va elogiar el model de la Masia del Barça i es va declarar “amant del FC Barcelona”, va explicar en roda de premsa que seran “valents” i que no renuncien a res en l’estrena de la Champions League al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut