La Fundació FCB i el Departament d'Educació de Nova York portaran FutbolNet a les escoles públiques de la ciutat

La Fundació FCB i el Departament d'Educació de Nova York portaran FutbolNet a les escoles públiques de la ciutat

El projecte s’ha donat a conèixer en una festa davant de més de 100 joves del districte del Bronx, com a inici dels actes d’obertura de la nova oficina del Club a Nova York

L’agenda institucional del FC Barcelona a Nova York en el marc de l’obertura de la nova oficina a la ciutat s’ha iniciat aquest dimarts amb un acte solidari multitudinari. La Fundació FC Barcelona ha traslladat al Bronx el projecte FutbolNet, un dels seus programes insígnia en el foment de valors a través de l’esport. Des de primera hora del matí, més de 100 joves d’entre 11 i 15 anys de la Middle School 129 d’aquest barri de la ciutat han participat en diverses activitats esportives basades en l’esport com a eina educativa. Tot i el cel ennuvolat d’aquest matí a la ciutat, la Fundació ha aconseguit convertir la jornada en una experiència diferent i  màgica per als infants d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

Aquest esdeveniment ha servit per simbolitzar l’acord que han signat la Fundació FC Barcelona i el Departament d’Educació de Nova York per implementar el projecte FutbolNet durant el curs 2016/17 en una escola de cada districte de la ciutat: el Bronx, Queens, Staten Island, Manhattan i Brooklyn.

Aquesta iniciativa solidària pretén traslladar als professionals i als joves de les escoles públiques de Nova York la visió que la Fundació FC Barcelona té sobre l’esport com a eina educativa i el seu poder transformador en la construcció d’una societat més justa.

A l’esdeveniment, celebrat al cor del districte del Bronx, han assistit el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i la directora de la Fundació, Maria Vallès, així com l’exjugador blaugrana Ronaldinho, que forma part de la delegació del Club en aquest viatge, als quals s’ha sumat també el membre del Dream Team Hristo Stóitxkov i la jugadora de l’equip de futbol femení Line Roddik Hansen. Per part del Departament d’Educació de Nova York hi ha participat el seu responsable de Serveis de Suport Escolar, Eric Goldstein.

‘FutbolNet’, valors a través del futbol

L’aterratge del FC Barcelona a Nova York també preveu un intens treball social i solidari que tindrà la Fundació com un dels principals protagonistes, i FutbolNet ha estat el projecte escollit per a aquest primer apropament.

FutbolNet és un projecte d’intervenció social creat per la Fundació FC Barcelona que va iniciar el seu recorregut el 2011 per diverses localitats de Catalunya. El concepte de base va ser usar l’esport com a eina per promoure el desenvolupament integral i la interacció social dels nens i nenes en risc d’exclusió social i amb problemes acadèmics. L’experiència va ser tan positiva que va atraure l’atenció internacional i el projecte va rebre peticions per ser implementat fronteres enllà. En l’actualitat FutbolNet s’aplica a 46 països i arriba a més de 140.000 participants.

Els informes d’avaluació van detectar canvis en els participants, com més interès i concentració a l’escola, més esforç a fer els deures i millors resultats acadèmics. El programa ha demostrat que contribueix a la millora del seu rendiment escolar i a la reducció de l’absentisme escolar.

FutbolNet incideix en cinc valors, considerats clau per al desenvolupament dels joves: l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. En la seva aplicació a Nova York es farà èmfasi especial en la resolució pacífica de conflictes i en l’augment de la motivació i la disminució de l’absentisme a les aules.

L’esport al servei del desenvolupament sostenible

L’esport està reconegut com un vehicle per al desenvolupament humà. L’any 2000, la Declaració del Mil·lenni de les Nacions Unides, i més recentment, l’Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030, han remarcat la seva importància en la contribució en aquest terreny. S’ha mesurat i demostrat que l’esport pot oferir també apoderament a grups en situació de marginació i afavoreix la inclusió social dels infants i joves vulnerables.

El FC Barcelona té com a objectiu posar l’esport al servei del desenvolupament humà, defendre els valors i promoure el respecte i l’equitat per a tothom. El Barça representa aquests ideals i aquests principis que són cada vegada més necessaris per construir una societat més justa.

La Fundació FC Barcelona té com a objectiu donar suport als infants i joves més vulnerables per tal de desenvolupar les seves oportunitats a la vida en un futur millor d’una societat més inclusiva, incloent-hi la prevenció de la violència. Tot això ho fem a través de diversos projectes d’intervenció social locals i internacionals que usen l’esport com a eina educativa. Volem compartir el nostre coneixement i focalitzar l’atenció en l’educació a través de l’esport al servei dels infants, també als Estats Units.

Declaracions de Jordi Cardoner

“És un privilegi i estem encantats de ser aquí al Bronx. A les cares de Ronaldinho, de Line i de Hristo podem veure que és un gran dia per a ells també. La Fundació FC Barcelona a Nova York té com a objectiu amb FutbolNet que els infants gaudeixin de l’esport, enforteixin la seva xarxa de valors i millorin la seva motivació a l’escola. El nostre desig és expandir el projecte a les 1.800 escoles de la ciutat”.

Declaracions d’Eric Goldstein

“Per tenir èxits necessitem un equip i nosaltres tenim molta sort d’estar a l’equip del Barça. Estem emocionats d’aliar-nos amb la Fundació FC Barcelona per portar FutbolNet a les escoles dels cinc districtes i oferir als alumnes una manera divertida d’aprendre conductes positives i sentir-se part d’un equip. Volem felicitar també el FC Barcelona per l’obertura de la seva oficina a Nova York i esperem poder continuar treballant amb ells a mesura que vagin ampliant els seus projectes per als estudiants”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut