Fi d'una ratxa de triomfs a domicili de 165 dies

Fi d'una ratxa de triomfs a domicili de 165 dies

La derrota del FC Barcelona contra el Celta a Balaídos posa punt i final a vuit partits consecutius amb victòria lluny del Camp Nou

Cinc mesos i mig després, 165 dies o 23 setmanes i mitja. Independentment de com es calculi, aquest ha estat el nombre de mesos, dies o setmanes en què el Barça ha aconseguit guanyar els partits que ha hagut de disputar lluny del Camp Nou.

Concretament, han estat vuit les victòries consecutives dels de Luis Enrique que s’han comprès entre la Lliga passada i els partits d’aquest curs de Lliga, Champions i Supercopa d’Espanya. Vuit duels, entre el 20 d’abril (Dépor-FCB) i el 2 d’octubre, que han acabat amb un balanç golejador de 2-28, en què els únics equips que han perforat la xarxa blaugrana han estat el Leganés (1-5) i el Borussia Mönchengladbach (1-2).

Dos títols

Guanyar aquests vuit partits de manera consecutiva ha portat, a més, a la consecució de dos títols més per al palmarès del FC Barcelona. El primer és la Lliga de la temporada 2015/16, després d’un triomf a casa del Granada (0-3), amb un hat-trick de Suárez. El segon, la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla, en el primer títol oficial del nou curs. El resultat global va ser de 5-0, amb un 0-2 al Sánchez Pizjuán (Suárez i Munir).

Suárez i Messi, els grans protagonistes

Si hi ha dos jugadors blaugrana que han estat determinants en aquesta ratxa de victòries consecutives lluny del Camp Nou, aquests han estat dos dels membres del trident del FC Barcelona. Perquè Luis Suárez, amb 11 gols dels 28 que ha fet el Barça, ha estat el màxim golejador de l’equip. Però és que a més ha fet 5 assistències. Tres d’aquestes, en el partit de la Lliga contra el Deportivo, el dia que va començar la ratxa i en què l’uruguaià, a més, va fer un pòquer de gols.

Leo Messi, per la seva part, ha marcat un total de tres gols, però ha aconseguit sumar sis assistències: dues contra el Deportivo, dues contra el Betis, una contra el Sevilla (Supercopa d’Espanya) i una més contra el Leganés.

Neymar, amb quatre dianes i dues assistències, i Arda Turan, amb dos gols i tres assistències, també han tingut un paper destacat en la ratxa de victòries que ara es tanca amb uns números espectaculars.

Les vuit victòries consecutives a domicili
TEMPORADA COMPETICIÓ RIVAL RESULTAT ESTADI
2015/16 Lliga Deportivo 0-8 Riazor
2015/16 Lliga Betis 0-2 Benito Villamarín
2015/16 Lliga Granada 0-3 Nuevo Los Cármenes
2016/17 Supercopa Sevilla 0-2 Sánchez Pizjuán
2016/17 Lliga Athletic Club 0-1 San Mamés
2016/17 Lliga Leganés 1-5 Butarque
2016/17 Lliga Sporting 0-5 El Molinón
2016/17 Champions Borussia M'Gladbach 1-2 Borussia Park
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut