El papa Francesc rep al Vaticà una representació del projecte #Invulnerables, en què participa la Fundació

El papa Francesc rep al Vaticà una representació del projecte #Invulnerables, en què participa la Fundació

El vicepresident primer Jordi Cardoner assisteix a l’audiència juntament amb sor Lucía Caram, promotora del projecte que comparteix amb la Fundació Rosa Oriol i l’Obra Social ”La Caixa”

El papa Francesc ha rebut avui, en el marc de l'audiència dels dimecres, una representació del programa #Invulnerables, dins la qual es trobava el vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació, Jordi Cardoner. També han assistit a l’audiència amb el sant pare Jaume Giró, director general de l'Obra Social ”la Caixa”, Rosa Oriol Tous i Rosa Tous, presidenta i presidenta honorífica de la Fundació Rosa Oriol, i sor Lucía Caram, promotora del projecte que es desenvolupa a 12 ciutats de Catalunya.

En el grup convidat pel papa Francesc, acompanyat per monsenyor Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i coneixedor del programa #Invulnerables, hi havia una representació important de voluntaris, de famílies del programa, beneficiaris i representants d'empreses i fundacions que s'han sumat al projecte.

Un cop acabada l'audiència, el papa Francesc ha volgut saludar personalment els membres de la delegació, moment en què se li han lliurat diferents objectes i records, i se li ha pogut explicar l'estratègia i el repte de treballar amb les famílies per garantir la igualtat d'oportunitats i trencar el cercle de la pobresa, implicant-hi tota la societat a través de la col·laboració pública i privada.

El vicepresident primer del FC Barcelona, ​​Jordi Cardoner, ha explicat al sant pare els reptes de la Fundació i la priorització de treballar els valors en la infància i en la joventut a través de l’esport. Cardoner ha encapçalat la delegació oficial del FC Barcelona, formada pel directiu Pau Vilanova i els patrons de la Fundació Rosa M. Lleal, Enric Roca, Antonio Tombas i la directora general de la Fundació FCB, Mària Vallès.

Sor Lucía Caram, acompanyada per la seva Comunitat, a qui el sant pare ha volgut donar suport de manera explícita en aquesta iniciativa, ha lliurat, al costat de Marc Simón, director de l'Àrea Social de l'Obra Social ”La Caixa”, el projecte de la casa de la infància, que es construirà en una part del Monestir de Santa Clara de Manresa i que s’ha finançat gràcies a la donació de ”La Caixa”.

A la delegació també han estat presents Mercè Rosich, regidora de l'Ajuntament de Manresa, i Enric Vendrell, director general d'afers religiosos de la Generalitat de Catalunya. Per acabar, els participants a l'audiència han efectuat una foto de tot el grup.

‘#Invulnerables’, un projecte per lluitar contra la pobresa

El programa #Invulnerables comença a caminar amb força, unint esforços i voluntats, amb l'únic objectiu de guanyar el partit a la pobresa que afecta les famílies i la infància. En aquest projecte participen la Fundació FC Barcelona, el Departament de Benestar Social i Família, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Rosa Oriol, i s’hi ha sumat també el teixit empresarial dels diferents territoris on s’apliquen els programes. #Invulnerables està adreçat a infants i famílies vulnerables i es vol convertir en una eina per lluitar contra la pobresa i cobrir necessitats bàsiques com ara l’accés a l’alimentació saludable, l’educació, el foment de l’esport i l’educació en el lleure d’infants i joves.

Declaracions de Jordi Cardoner:

“És un dia històric i important perquè el Barça ha estat present en aquesta recepció del projecte #Invulnerables. Un dia molt emotiu perquè aquest projecte, que és de tots els socis a través de la Fundació, l’hem donat a conèixer al papa Francesc, el qual s’ha estat molt receptiu i amb qui hem tingut l’oportunitat de parlar d’aquest programa d’ajuda a tots els nens i nenes que tant ho mereixen”.

“Tots nosaltres ens emportem com a millor regal de la jornada d’avui la sensibilitat que ha mostrat el papa Francesc amb el programa #Invulnerables”.

“El moment de donar-li la samarreta ha estat especialment emotiu, perquè per a nosaltres és un valor molt important poder transmetre aquests colors, que el papa comparteix perquè també són els colors blaugrana del seu equip, el San Lorenzo de Almagro”.

Declaracions de sor Lucía Caram:

“El papa coneixia el programa i ens va convidar per donar-li rellevància i donar-li el seu suport”.

“El programa FutbolNet del FC Barcelona fa que tot el programa i la lluita que estem fent sigui més forta. La trobada d’avui i la força que ens ha donat el papa Francesc farà que aquest programa continuï creixent. Volem acabar amb la pobresa infantil a Catalunya, i amb la unió de tots això serà una realitat”.

“Avui ha estat un dia d’emoció i compromís, i demà tornem tots a treballar de nou per aquest projecte”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut