Inaugurada la 8a Trobada anual de Muscletech Network, la més important del món sobre lesions musculars i tendinoses

Inaugurada la 8a Trobada anual de Muscletech Network, la més important del món sobre lesions musculars i tendinoses

Els millors especialistes mundials es troben per debatre sobre la investigació en les lesions musculars del quàdriceps, un projecte que s’emmarca dins el projecte FCB Universitas

Avui dilluns s’ha inaugurat el 8è MuscleTech Network, que s’està celebrant a les instal·lacions del Club avui i demà dimarts. Aquesta trobada compta amb una gran presència d’investigadors de reconegut prestigi internacional i està organitzada pel FC Barcelona, la Fundació Leitat i Aspetar. MuscleTech Network és un projecte que s’emmarca dins el projecte FCB Universitas, la iniciativa que promou el FC Barcelona per convertir-se en un referent mundial dins el món de l’esport en els àmbits de la investigació, la generació, la transmissió i la transferència de la informació i el coneixement.

El Dr. Jordi Monés, directiu i comissionat de l’FCB Universitas; el Dr. Joan Parra, director general de Leitat; i el Dr. Scott Gillogly, Chief Medical Officer d’Aspetar, han estat els encarregats de fer l’obertura formal de la trobada internacional més important del món sobre les lesions musculars.

Des de fa uns anys, la trobada de MuscleTech Network s’ha convertit en una referència en l’àmbit mundial com a fòrum de reunió d’investigadors, metges, fisioterapeutes i preparadors físics per intercanviar i discutir les últimes tendències i innovacions en el camp de les lesions de múscul i tendó. En aquesta edició, l’objectiu és aprofundir en les lesions musculars del quàdriceps, amb un enfocament que va des de l’estudi teòric fins a la pràctica clínica.

El fòrum Múscul i Tendó, ‘Excel·lència Clínica Inspiradora’ compta amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial, com els doctors Richard Lieber (Estats Units), George Koulouris (Austràlia) i Per Aagaard (Dinamarca), entre d’altres, així com amb la participació activa de diferents membres de l’equip mèdic del FC Barcelona i d’Aspetar, i amb investigadors de Leitat. En total, més de 300 professionals de tot el món estan presents en aquesta edició.

FCB Coneixement

FCB Coneixement s’articula a partir de dos projectes bàsics: FCB Universitas i Masia 360º, i és precisament FCB Universitas l’instrument encarregat de projectar i compartir amb l’exterior el coneixement generat pel Club.

MuscleTech Network és una xarxa de coneixement promoguda pel FCB Universitas i la Fundació Leitat, orientada a la recerca i la comunicació entre científics i professionals internacionals que treballen en hospitals, universitats i centres d’investigació perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients.

En els últims vuit anys MuscleTech ha promogut nombrosos projectes d’investigació col·laboratius internacionals i s’ha dedicat al foment i la realització de recerca i difusió de resultats orientats a nous enfocaments per al tractament de lesions, la millora de la medicina esportiva, la promoció de la pràctica saludable de l’esport i la resolució de problemàtiques d’implicació social en l’àmbit del múscul i el tendó.

Declaracions del doctor Jordi Monés, directiu i comissionat del projecte FCB Universitas:

“És una reunió internacional de recercadors de tot el món. Està coorganitzat, a més de FCB Universitas, amb Aspetar, amb qui fa anys que treballem, i també amb el Centre Tecnològic Leitat”.

“Hem d’estar sempre en posició de guanyar i ser els primers. Això ens obliga a estar a l’avantguarda del coneixement. Hem d’adquirir coneixements dels millors i hem de generar coneixement amb els nostres esportistes. Hem de disseminar aquest coneixement i l’hem d’explotar amb coses que arribin al mercat i que la població se’n beneficiï. Aquests són els pilars del FCB Universitas i és el que fem avui aquí: adquirir coneixement i disseminar-lo perquè arribi a la gent. Estem molt contents de poder fer-ho per vuitè any i és un esdeveniment molt consolidat”.

Declaracions de Joan Parra, director general de Leitat:

“Cada vegada la tecnologia és més important, no només per la qualitat de vida, sinó pel rendiment del nostre propi cos. Això vol dir aplicacions en l’esport d’elit, en esportistes amateurs, o fins i tot, en temes de rehabilitació i hospitalaris. L’aplicació és de molt ampli aspecte”.

Declaracions de Mohamed Ghaith Al Kuwari, director general d’Aspetar:

“Com a hospital de medicina esportiva i esports i especialitzats en ortopèdia, Aspetar és el millor centre a l’Orient Mitjà, amb una visió de ser líders globals en medicina esportiva i ciències de l’esport el 2020. I treballem en aquesta direcció cada dia a través de l’excel·lència en medicina esportiva, fisioteràpia, ciències de l’esport, cirurgia ortopèdica i serveis de rehabilitació”.

* Per a més informació i programa detallat:
http://www.muscletechnetwork.org
E-mail: info@muscletechnetwork.org
Meritxell de la Varga: 689 054 020 (telèfon)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut