BM Benidorm – FC Barcelona: Reacció a temps (27-30)

Els de Xavi Pascual, que han anat per darrere durant tot el partit, han donat la volta al marcador en el tram final

El FC Barcelona Lassa ha visitat la pista del Benidorm per tercer cop a la història, i ha tornat a vèncer després d’un partit molt complicat. El marcador final (27-30) reflecteix la igualtat d’un matx que no s’ha decidit fins als últims 5 minuts. I és que els homes de Fernando Latorre han sorprès els blaugranes amb un atac de 7 jugadors i amb bones combinacions. Els de Xavi Pascual han anat per darrere en el marcador durant tot el partit, fins que un gol d’Nguessan (minut 52) ha trencat la igualtat. El lateral francès i les aturades de Pérez de Vargas en els últims minuts han estat decisius per al triomf final.

Inici complicat

El Benidorm ha sortit elèctric i amb ganes d’endur-se la victòria. En només 5 minuts han demostrat la confiança en el seu joc –jugant amb 7 jugadors en atac- i han posat un contundent 4-0 en el marcador. El Barça Lassa ha aconseguit obrir el seu compte golejador a través de Valero Rivera, després de transformar un tir des dels set metres.

La primera part ha estat totalment dominada per un Benidorm que no s’arrugava davant del líder de la Lliga Asobal. El conjunt dirigit per Fernando Latorre superava l’altura del Barça Lassa amb una gran mobilitat de pilota i amb els gols de Carlos Grau i David Jimenez. Les accions ofensives anaven acompanyades també d’intensitat en defensa i grans parades de Carlos Calle. I és que el Benidorm ha estat el principal protagonista del primer període i ha complicat les opcions d’anotar del Barça en tot moment. Tant és així que el conjunt blaugrana ha marxat al descans per darrere al marcador 17-14.

Igualtat fins al final

La segona part ha començat amb un Barça Lassa més concentrat. Dues parades de Pérez de Vargas i els gols de Lazarov i Valero Rivera han situat al Barça Lassa un a sota (17-16). No obstant això, la inspiració de Torrico, la direcció de joc de Nacho Valles i els contraatacs han mantingut el Benidorm amb tres gols de diferència fins al minut 40. Després, el capità Victor Tomàs ha pogut empatar el matx amb una bona acció a l’extrem.

A partir d’aquí els protagonistes del segon període han estat els porters. I és que l’empat a 24 s’ha mantingut fins ben entrats els últims 10 minuts. L’encarregat de trencar la igualtat ha estat N’Guessan, que ha marcat el gol que ha permès el Barça Lassa posar-se per primera vegada per davant quan ja corria el minut 52 de partit, tal com va passar fa dues temporades.

Intractables

Un Benidorm molt ben treballat ha arribat al final del partit amb opcions, però el Barça Lassa ha imposat el seu joc. La picardia de Victor Tomàs, els gols d'N’Guessan i les aturades de Pérez de Vargas – que ha finalitzat amb un 41% d’efectivitat- han permès fer un parcial final d'1-5. Entrerríos ha estat l’encarregat de culminar la reacció dels homes de Xavi Pascual posant el definitiu 27-30 al marcador.