Presentació de les plantilles dels equips de futbol formatiu del FC Barcelona

Presentació de les plantilles dels equips de futbol formatiu del FC Barcelona

El president Josep Maria Bartomeu, la Junta Directiva i la Comissió Esportiva ha donat la benvinguda a la nova temporada de la Masia amb més 300 nois i noies

Les categories inferiors de la temporada 2016/17 han quedat presentades oficialment aquesta tarda a l’acte de presentació del Futbol Formatiu. En total, 268 jugadors i 65 jugadores que formen part dels 20 equips del planter del FC Barcelona –des dels prebenjamins fins al Barça B i els quatre equips del femení– s’han citat aquest dijous a la tarda a la Ciutat Esportiva Joan Gamper en una jornada que ha començat amb una fotografia de família als jardins de la Masia amb la residència blaugrana de fons.

Un per un, des dels més petits fins als més grans, han anat sortint sobre la gespa tots els equips del planter blaugrana. Els esperaven Josep Maria Bartomeu, president; Jordi Mestre, directiu responsable de l’Àrea de Futbol Professional i responsable del Futbol Femení; Xavier Vilajoana, directiu responsable del Futbol Formatiu Amateur; Òscar Grau, director executiu; Albert Soler, director d’Esports Professionals; Pep Segura, secretari tècnic del Futbol Formatiu Professional; Xavi Llorens, secretari tècnic del Futbol Femení; Jordi Roura, secretari tècnic del Futbol Formatiu Amateur, i Aureli Altimira, ajudant del secretari tècnic del Futbol Formatiu Amateur.

Amb tots els conjunts col·locats sobre el terreny de joc, i una vegada els entrenadors i els equips s’han fet la fotografia oficial de la temporada 2016/2017, la capitana de l’Infantil-Aleví femení, Laura Mas, ha obert el torn dels parlaments manifestant: “És un orgull per a les meves companyes del futbol femení i per a mi formar part d’aquest club que tants esforços dedica als seus equips de la base i que, a més, aposta decididament per l’esport femení”.

Xavi Simons, capità de l’Infantil A, ha recalcat els valors que s’inculquen als joves: “Gràcies al nostre club aprenem valors com la capacitat de sacrifici i el treball en equip, tan importants per poder combinar els estudis i l’esport amb la màxima humilitat i solidaritat”. També ha agraït a la gent de la Masia que els facin sentir part d’una gran família amb la qual es troben “com a casa”

Bartomeu: “Iniesta ha de ser un model per a tots”

D’altra banda, Josep Maria Bartomeu ha enaltit la il·lusió i les ganes amb què s’afronta la nova temporada. Abans, ha volgut tenir un record molt especial per algunes persones que ens han deixat recentment, com l’Alfredo Pérez, el Mingo Garcia, l’Enrique Vázquez i el Joan Gasol, que “han ajudat a que aquest projecte vagi creixent”. Seguidament, el president blaugrana ha animat els jugadors i jugadores a defensar l’escut del Barça “amb orgull” i a fixar-se en Andrés Iniesta, que fa 20 anys va arribar a La Masia. “Ha de ser un referent per a tots per la seva forma de ser, de jugar i d’entendre la vida. És un model que encaixa a la perfecció amb el Barça”, ha afegit.

Jordi Roura, per la seva banda, ha explicat que veure tots els nois i noies que formen part del futbol formatiu provoca “un sentiment d’orgull i de responsabilitat alhora”. “El nostre principal objectiu és la formació, que els jugadors arribin als primers equips i que ho facin a través de l’aprenentatge del nostre estil”, ha destacat el secretari tècnic del futbol formatiu amateur. Roura, a continuació, ha afegit que “el Club ha de buscar el talent”, i que després ha de “transmetre els valors que ens fa diferents”. “Si ho aconseguim, farem que el FC Barcelona segueixi sent el millor club del món”.

Bartomeu ha volgut destacar també el nou projecte Masia 360, amb el qual el FC Barcelona farà un seguiment complet de tots aquells jugadors que passin pel Club, més enllà de la seva vida esportiva. Per últim, el president blaugrana ha insistit en l’aposta del Club pel futbol femení: “L’aposta segueix sent ambiciosa, amb la creació del nou equip Aleví-Benjamí”.Després dels discursos, tots els membres de la Comissió Social Esportiva de Futbol s’han fet la fotografia oficial de la temporada amb el president i els membres de la Junta Directiva. D’aquesta manera finalitzava l’acte de presentació del Futbol Formatiu del FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut