Borussia Mönchengladbach – FC Barcelona: Les fortaleses se citen a Europa

Borussia Mönchengladbach – FC Barcelona: Les fortaleses se citen a Europa

(20.45 hores, BeIN Sports) Els de Luis Enrique, que jugaran el segon partit sense Leo Messi, volen sumar el vuitè triomf consecutiu a domicili contra un rival que ha fet del Borussia Park el seu fortí

La segona jornada de la fase de grups de la Champions ja és aquí. I el FC Barcelona té entre cella i cella un únic objectiu: superar el Borussia Mönchengladbach i sumar sis punts en la classificació del grup C. Un triomf que seria important per fer un pas endavant en la cursa cap als vuitens de final, ja que els de Luis Enrique són els líders per diferència de gols però empatats a punts amb el Manchester City.

La visita al Borussia Park de Mönchengladbach arriba en un moment en què els blaugranes acumulen un bon bagatge ofensiu i defensiu, amb 18 gols marcats en els últims quatre partits i només dos d’encaixats. Uns números que el Barça vol fer créixer en aquest partit de Lliga de Campions, tot i l’absència destacada de Leo Messi.

El darrer partit contra l’Sporting al Molinón (5-0), ja sense la figura de l’astre argentí, demostra que l’equip es pot refer a aquesta baixa per lesió. Així doncs, Suárez i Neymar, els altres dos integrants del trident, hauran de tornar a agafar les regnes del poder ofensiu i intentar repetir el que ja van fer a Gijón amb un i dos gols, respectivament.

Aquest cop, però, ho hauran de fer davant d’un rival inèdit, que no s’ha enfrontat mai al Barça a la Champions. No per això significa que els homes de Luis Enrique no sàpiguen a què s’enfronten. “Hem de trobar la manera perquè es vegin el seus defectes, perquè si es veuen les seves virtuts patirem”, ha avisat el tècnic dels blaugrana en la roda de premsa prèvia al partit. Perquè el Borussia Mönchengladbach arriba a aquest partit com a quart classificat de la Bundesliga alemanya, amb 10 punts després de sumar tres victòries, un empat i una derrota. A més, la desfeta que va patir contra el Manchester City en la primera jornada d’aquesta fase de grups (4-0) el fa encara més perillós. Com a mínim, amb una necessitat més alta de sumar algun punt per no despenjar-se.

L’ídol torna a casa

Serà una nit molt especial per al porter del Barça Marc-André Ter Stegen, que torna a l’entitat que el va veure créixer professionalment. L’alemany, nascut a Mönchengladbach, va arribar al club del länder de Renània del Nord-Westfàlia amb 4 anys i s’hi va estar fins a l’estiu del 2014, quan va fitxar per l’equip català. Tindrà l’oportunitat, doncs, de tornar a saludar l’afició que el va acomiadar amb tots els galons, després de jugar 108 partits de la Bundesliga en quatre temporades. "Serà molt especial i ho vull gaudir", ha dit en la roda de premsa prèvia.

A l’espera de poder tornar a viure l’ambient del Borussia Park, Ter Stegen ja ha tornat a trepitjar el verd del camp alemany. Ho va fer en l’entrenament que va dur a terme l’equip aquest dilluns a la tarda, amb tots els jugadors que van viatjar a Mönchengladbach. Sense Messi i Umtiti, lesionats, i a banda de Ter Stegen, Cillessen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Arda, Iniesta, Suárez, Neymar, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal i Mathieu completen la llista de convocats. Dos d’aquests 20 hauran de ser descartats abans del duel.  

Un dels dos trencarà la ratxa

El Gladbach no perd a casa des del 26 de gener. Concretament, això són 11 partits i 11 triomfs consecutius oficials, entre la Bundesliga i la fase prèvia de la Champions. Un rival, doncs, que ha convertit el Borussia Park en un autèntic fortí, reforçat per l’afició Die Fohlen, sempre al peu del canó. Una estadística que el Barça ha de tenir en compte però que, de totes maneres, no ha d’espantar, perquè els de Luis Enrique també ostenten una bona dinàmica. I és que han guanyat els set últims partits lluny del Camp Nou, amb un balanç de 26 gols a favor i només un en contra. Així doncs, només un dels dos conjunts podrà fer més gran els seus números. El duel de fortaleses està servit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut