CD Leganés – FC Barcelona: El trident també pren Butarque (1-5)

El doblet de Messi i els gols de Suárez, Neymar Jr i Rafinha donen els tres punts a un Barça pràctic i efectiu en la seva primera visita en la Lliga al Leganés

La primera visita de la història de la Lliga al Leganés s’ha saldat amb una golejada amb protagonisme absolut del trident. El Barça ha signat un 1-5 pràctic i efectiu amb gols de Messi (2), SuárezNeymar Jr i Rafinha. D’aquesta manera, el conjunt de Luis Enrique s’ha refet de l’última derrota domèstica en un duel que s’ha disputat en un horari gens habitual, les 13 hores. Ara el Barça tindrà pocs dies per preparar un dels duels més exigents del campionat: la visita de l’Atlètic de Madrid al Camp Nou.

L’inici del matx no feia presagiar, de cap manera, un desenllaç com el que hi hagut. La pressió i la força del conjunt madrileny dificultava la sortida de pilota del Barça. La defensa no aconseguia connectar amb els migcampistes, i aquests tenien problemes per trobar els davanters. Però els problemes han durat 15 minuts. Fins que Suárez s’ha trobat amb espai per davant, ha marxat amb potència i ha servit el gol en safata a Leo Messi. Així, l’argentí suma una altra víctima. Ara, de la Primera Divisió, només li falta marcar al Las Palmas.

Amb el primer gol, el joc blaugrana s’ha alliberat, i el trident ha agafat les regnes del partit. Messi, Neymar Jr i Suárez han connectat i han revolucionat el matx. El Leganés seguia exigint el màxim físicament, però la seva pressió deixava espais a l'esquena. I el trident, amb espais, s’ha mostrat letal. A la mitja hora, Messi ha recollit una pilota perduda, ha marxat de tothom i ha tornat l’assistència a Suárez per al 0-2. Tot i els cops blaugrana, els ‘pepineros’ no han renunciat a l’atac, i han posat a prova Ter Stegen en més d’una ocasió. En l’acció més clara, l’alemany i després Umtiti, des de terra, han evitat el gol local.

Resolen amb efectivitat

Faltava el gol de Neymar Jr per completar la terna del trident, i ha arribat abans del descans. De nou Suárez s’ha vestit d’assistent i li ha regalat el 0-3 al brasiler. El temps de descans ha estat un simple punt i seguit. Tot ha seguit igual a la represa, amb el Barça aprofitant els espais que li oferia el Leganés. En una d’aquestes, Neymar Jr ha tornat a marxar per velocitat i Bustinza li ha fet penal. Messi no ha fallat des dels onze metres, i ha acabat de sentenciar el triomf blaugrana en el minut 55.

Amb el 0-4, Luis Enrique ha fet descansar Suárez i Rakitic –substituïts per Alcácer i Arda–, però el guió del partit no ha variat. L’àrbitre ha anul·lat l’estrena golejadora d’Alcácer per fora de joc, però un minut després (min 64) ningú ha pogut fer res per evitar el golàs de Rafinha. Amb un xut de rosca al pal llarg, el brasiler ha arrodonit una golejada que només ha estat maquillada per un gol de falta directa de Gabriel en el tram final. Amb aquest 1-5 al sarró, el Barça afrontarà la visita de l’Atlètic de Madrid d’aquí a quatre dies al Camp Nou.