El projecte Masia 360 es presenta al Palau Blaugrana

El projecte Masia 360 es presenta al Palau Blaugrana

L’acte ha reunit avui més de 600 esportistes dels planters de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, a més dels tècnics, educadors i centenars de familiars

El FC Barcelona ha presentat aquest dimecres el projecte Masia 360, un programa integrat dins el projecte estratègic FCB Coneixement, en un acte molt emotiu que ha reunit més de 600 esportistes dels planters de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, a més dels tècnics, educadors i centenars de familiars al Palau Blaugrana. L’acte, que ha estat presentat per Manel Fuentes, ha comptat amb l’assistència del president Josep Maria Bartomeu; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueres; el comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé; els vicepresidents Jordi Cardoner, Carles Vilarrubí i Jordi Mestre; els directius Silvio Elías, Pau Vilanova, Enrique Tombas i Xavier Vilajoana; el director executiu (CEO) Òscar Grau i el director d’Esports Professionals, Albert Soler.

Masia 360 és un programa que està integrat dins del projecte estratègic FCB Coneixement, un projecte pioner, innovador i revolucionari, que el Club presentarà properament, i que té com a objectiu liderar el coneixement i la formació dins de l’esport, avançar-se al futur i refermar la condició del FC Barcelona com a referent mundial. FCB Coneixement consta de dos projectes, Masia 360 i FCB Universitas, el qual va ser presentat recentment a Nova York pel Dr. Jordi Monès, directiu comissionat d’FCB Universitas.

Masia 360, formant persones a través de l’esport

Masia 360, com s’ha explicat a la presentació d’avui, vol aprofitar tot el coneixement acumulat al Club en diferents àmbits durant dècades perquè se’n puguin beneficiar tots els 607 esportistes, entrenadors, membres del cos tècnic, famílies i entorn dels esportistes que formen part de les cinc seccions professionals de l’Entitat (futbol masculí i femení, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), tant si estan en la seva etapa de formació, en la de consolidació esportiva i a un pas de ser esportistes professionals, com si ja estan retirats.

El president Josep Maria Bartomeu ha donat la benvinguda als gairebé 2.000 assistents al Palau i els ha explicat que aquest projecte té com a propòsit “formar persones a través de l’esport”. “Formar és la nostra vocació. Masia 360, que és l’evolució de la Masia, és un projecte ambiciós on posarem molts recursos”, ha afegit. Per acabar, s’ha dirigit a les famílies dels esportistes: “Sabem que confieu en nosaltres però vull que sabeu que a partir d’ara tindreu un equip de professionals que aniran més enllà”.

Carles Folguera, per la seva part, ha insistit molt en el paper que desenvoluparan els tutors i els educadors i en la voluntat de crear una actitud Barça: “Volem ser el club més educatiu del món amb l’objectiu d’aconseguir que quan parlem amb un nen o nena, que en el seu dia va entrar a formar part del FC Barcelona, puguem dir, en veure com s’entrena, com parla, com competeix, com afronta la vida, que té una actitud Barça. I el que és més important, que ens pugui dir amb orgull: ‘Jo sóc un nen Masia”.

Folguera ha destacat que a partir d’ara, per exemple, un professor de suport formarà part de l’expedició en les competicions que tinguin una durada mínima d’una setmana. També ha explicat que tots aquells jugadors que estiguin lesionats aniran, una vegada hagin finalitzat el tractament als serveis mèdics, a l’aula de reforç escolar fins que surti el seu taxi per tornar a casa o el vinguin a buscar els seus pares.

La presentació d’avui ha comptat amb la presència a l’escenari de Juan Carlos Navarro, Aitor Egurrola i Marta Unzué, capitans del Barça de bàsquet, hoquei patins i femení, respectivament; del jugador Marc Tolrà, del Barça de futbol sala, i de Gabri, entrenador del Juvenil A de futbol, que lidera la Divisió d’Honor i el seu grup de la Youth League.

El capità del Barça Lassa de bàsquet, l’ara lesionat Juan Carlos Navarro, ha admès que guarda molt bons records de la seva etapa formativa: “Tinc records d’aprendre molt a la base i de créixer com a persona. A més, conservo molts amics d’aquella època”.

També ha intervingut el director executiu (CEO) del FC Barcelona, Òscar Grau, que simbolitza a la perfecció la filosofia de Masia 360. Jugador d’handbol format a les categories inferiors que va jugar 10 anys al primer equip, que es va formar acadèmicament i que ara és el CEO del FC Barcelona després d’haver estat anteriorment director de l’FCBEscola.

“Vaig jugar i entrenar durant 10 anys al Palau Blaugrana. Ara per mi és un somni ser aquí i compartir aquest projecte com a director executiu del Club. Intentaré deixar-me la pell per aquest projecte però ara amb la corbata posada”, ha assegurat.

Missatge d’Iniesta

El capità del Barça del primer equip de futbol, Andrés Iniesta, absent a l’acte per culpa de la lesió que va patir a València, també va ser protagonista a través d’un vídeo en què ha recordat els seus anys a la Masia des que va arribar amb 12 anys i ha animat els 607 esportistes de Masia 360 a aprofitar aquest projecte per “seguir creixent com a esportistes i com a persones”.

Per la seva part, Víctor Tomás, capità del Barça d’handbol, també ha enviat un missatge de vídeo en què ha animat els esportistes a continuar estudiant, com ell mateix fa.

Carles Folguera, per finalitzar l’acte, ha explicat als presents que el millor exemple d’actitud Barça és el gest que van protagonitzar els jugadors de l’Infantil B de Sergi Milà al Japó aquest mes d’agost quan van consolar els seus rivals de l’Omiya Ardija després de guanyar la final de la World Challenge Cup per 1-0.

Ha estat en aquest moment quan Manel Fuentes s’ha apropat a Adrià Capdevila, un dels jugadors de l’equip que més va consolar els nois japonesos quan ploraven, per rebre l’ovació dels 2.000 assistents que poc després han tancat l’acte cantant l’himne del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut