Folguera: “Les famílies dels nostres esportistes estan rebent molt bé Masia 360”

Folguera: “Les famílies dels nostres esportistes estan rebent molt bé Masia 360”

El director del projecte confirma a l'Hora B, de Barça TV, que les famílies dels esportistes estan oferint la màxima col·laboració en les primeres entrevistes que mantenen amb els tutors dels seus fills i filles

Carles Folguera, director de Masia 360, va ser ahir el protagonista de l’Hora B de Barça TV, on va explicar quins són els primers passos que s’estan fent en aquest ambiciós i il·lusionant projecte amb el qual el FC Barcelona vol consolidar-se com el club més educatiu del món. Folguera ha avançat que els tutors ja han començat a entrevistar-se amb les famílies dels 607 esportistes del futbol masculí i femení, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala que formen part de Masia 360, i que la resposta està sent molt positiva: “Les famílies, després d’assistir a la presentació el dimecres 26 d’octubre al Palau Blaugrana, han entès que aquest és un projecte en el qual tots hem de caminar de la mà. Nosaltres acompanyarem el seu fill en tot el seu recorregut esportiu al Club, perquè entenem que és un camí difícil i ple d’obstacles, però, per fer-ho, per aconseguir l’objectiu, necessitem l’ajuda tant de les famílies com dels entrenadors, el cos tècnic i totes aquelles persones que formen part de l’entorn de l’esportista”.

Folguera ha reiterat que Masia 360 vol aprofitar tot el coneixement acumulat al Club en diferents àmbits durant dècades perquè se’n puguin beneficiar tots els 607 esportistes, entrenadors, membres del cos tècnic, famílies i entorn dels esportistes que formen part de les cinc seccions professionals de l’Entitat, tant si estan en la seva etapa de formació, en la de consolidació esportiva i a un pas de ser esportistes professionals, com si ja estan retirats. “Aquest projecte, que és l’evolució de la Masia, serà a partir d’ara el nostre segell diferencial com a club”, ha comentat abans d’explicar que dins del Servei d’Atenció Integral a l’Esportista ja s’han començat a realitzar les primeres intervencions, tant en equips de bàsquet i futbol sala com d’handbol i hoquei patins, en matèria d’educació emocional.

Donar-ho tot com a esportista

“Nosaltres volem ajudar els nostres esportistes a donar-ho tot a la pista o al camp de futbol. Quan ho dónes tot, quan t’entregues al màxim, quan saps compaginar la teva carrera dual d’esport i estudis, no fracasses mai. Només fracassa qui perd el temps i no ho dóna tot. Aquest és un dels principals missatges que volem donar a uns esportistes que formarem com a persones a través de l’esport”, va explicar Folguera, que va parlar dels casos dels exjugadors d’handbol Òscar Grau, Xavier O’Callaghan i David Barrufet com el millor exemple de Masia 360. “Han estat esportistes d’elit i ho han guanyat tot al Club mentre estudiaven una carrera. I ara, una vegada retirats, no només formen part de l’estructura executiva del Barça, sinó que un d’ells, l’Òscar Grau, és el CEO del Club. L'educació és la clau del projecte Masia 360”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut