Lazarov, autor del gol 25.000 del Barça d’handbol a l’Asobal

Lazarov, autor del gol 25.000 del Barça d’handbol a l’Asobal

El FC Barcelona és el primer club que arriba als 25.000 gols a la competició

Un 22 de setembre del 1990 la Lliga Asobal començava a caminar. El FC Barcelona d’handbol disputava la segona jornada de Lliga (la primera es va haver d’ajornar per motius burocràtics), a la pista del Teucro gallec. Els blaugranes van jugar el seu primer partit Asobal i Vujovic va fer el primer gol culer a la nova competició.

Primer triomf i debut amb títol

Els barcelonistes van vèncer en aquell partit a la pista del Teucro per un ajustat 20 a 21. Homes com Vujovic, l’autor del primer gol, Rico, Grau i Sagalés, entre d’altres, formaven un planter que va donar el primer títol de l’Asobal a l’handbol blaugrana.

Aquell mateix any els culers van aconseguir la primera Copa d’Europa de la secció en superar el Proleter iugoslau.

Lazarov fa història

Va ser ahir, durant el partit davant el Bidasoa d’Irun, que Lazarov va marcar el gol 25.000 del Barça d’handbol a l’Asobal. Al final de la primera part, amb un xut marca del macedoni, el lateral dret blaugrana va entrar a la història del Barça d’handbol.

En aquestes fites golejadores Lazarov succeïa Noddesbo, que va fer el gol 20.000 del Barça d’handbol a l’Asobal. Noddesbo va marcar, la temporada 2011/12 i davant el BM Ciudad Encantada, el gol 20.000 dels blaugranes a la història de l’Asobal.

El FC Barcelona d’handbol és l’únic club, juntament amb el BM Granollers, que ha disputat les 27 temporades de l’Asobal. Ha jugat 787 partits amb 694 victòries, 23 empats i 70 derrotes. Els blaugranes han marcat 25.027 gols i n'han rebut 19.098.

Dominadors de la competició

L’handbol del FC Barcelona és l’autèntic dominador de les 26 edicions finalitzades de l’Asobal. Els blaugranes han guanyat 15 de les 26 edicions finalitzades i actualment són líders invictes després d’11 jornades disputades, a més de ser els vigents campions i d'estar 102 partits invictes de manera consecutiva.

Els blaugranes tenen els rècords de partits jugats, de partits guanyats i de gols a favor de la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut