Bartomeu, al comitè de competicions de clubs de la UEFA

Bartomeu, al comitè de competicions de clubs de la UEFA

El president del FC Barcelona s’estrena en aquest panel de la UEFA que té entre les seves atribucions definir el format de les competicions europees de Clubs

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha participat en la reunió del Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA que s’ha celebrat avui dilluns a la seu central d’aquest organisme, a Nyon, Suïssa. Aquesta és la primera participació de Bartomeu des que va ser designat membre d’aquest panel, que té com a missió principal dissenyar, definir i monitoritzar el format de les competicions europees de clubs, la UEFA Champions League i l’Europa League.

En començar la reunió el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha fet lliurament al president del FC Barcelona d’una insígnia que el reconeix com a nou membre d’aquest comitè. Bartomeu va entrar a formar part d’aquest panel a principis d’aquesta temporada. El Comitè està presidit per Fernando Gomes, actual president de la Federació Portuguesa de Futbol, i, entre d’altres, en formen part representants de clubs com Nasser Al-Khelaifi, del PSG; Peter Lawwell, del Celtic FC, i Pedro López, del Reial Madrid FC.

Durant la reunió d’avui s’han tractat, entre d’altres assumptes, alguns dels aspectes relacionats amb el nou format de les competicions de clubs per al cicle 2018/2021 que ja va aprovar el Comitè Executiu de la UEFA al mes d’agost passat. Els canvis més significatius són que el guanyador de la UEFA Europa League es classificarà directament per a la fase de grups de la UEFA Champions League, que els quatre primers de les quatre millors federacions -Anglaterra, Espanya, Alemanya i Itàlia- es classificaran directament per a la fase de grups de la UEFA Champions League, així com un nou sistema de coeficients en què tindrà més pes l’historial dels clubs.

El Comitè de Competicions de Clubs ha adquirit ara una rellevància especial després dels acords entre la UEFA i l’ECA (Associació de Clubs Europeus) sobre el futur de les competicions continentals. Entre les atribucions d’aquest comitè figuren la de dissenyar i proposar al comitè executiu modificacions en les competicions de clubs, proposar la seu de finals o establir la distribució d’ingressos generats per les competicions entre Clubs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut