Gran èxit de la VI Diada del Soci Solidari

Gran èxit de la VI Diada del Soci Solidari

El partit de Copa entre el Barça i l’Hèrcules ha reunit 64.025 espectadors, en una iniciativa que permet a molts beneficiaris de col·lectius socials presenciar per primera vegada un partit a l’Estadi

La VI Diada del Soci Solidari ha tornat a ser un èxit de participació, amb 64.024 espectadors que han assistit al partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Hèrcules d’Alacant, la segona millor entrada de les sis edicions. La iniciativa de l’Àrea Social, amb el suport de la Fundació i les penyes del Club, ha tornat a fer possible que moltes persones hagin pogut viure l’experiència d’assistir a un partit de futbol per primera vegada a l’Estadi.

La festa solidària s’ha viscut als voltants del Camp Nou i a les graderies, amb 200 entitats col·laboradores que han repartit les invitacions a més d’un miler de col·lectius beneficiaris i que han estat els artífex d’una gran assistència. Adults, joves i infants han vingut al Camp Nou carregats d’il·lusió, tot i que el partit ha tingut un horari (22 h) molt poc favorable. L’any passat, la cinquena edició de la Diada del Soci Solidari es va beneficiar de que va començar a les 20 hores i aquesta va ser un dels motius pels quals es van aplegar més de 67.000 persones, el que constitueix el rècord d’assistència de les sis edicions celebrades.

La Diada del Soci Solidari és una iniciativa que ja està plenament consolidada en el calendari del Club i que ha permès beneficiar-se a més de 300.000 persones de diferents col·lectius socials presenciar un partit al Camp Nou, gràcies a la solidaritat dels abonats del Barça i a la mobilització de les entitats socials, les penyes barcelonistes i la Fundació FCB.

A la Llotja del Camp Nou, el president Josep Maria Bartomeu ha rebut als representants de les entitats i institucions que col·laboren en la Diada del Soci Solidari, començant per la Consellera de Treball, Benestar i Família de la Generalitat, Dolors Bassa; el president de la Taula d’Entitats III Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, i patrons de la Fundació, com Sor Lucía Caram. En la Llotja President Suñol també ha destacat en el dia d’avui la presència d’Éric Abidal, que ha participat en la inauguració de l’Espai Nadal, i la jugadora de bàsquet medallista olímpica a Rio, Sílvia Domínguez.

Les dades d’assistència de les sis edicions han estat les següents:

2011- L’Hospitalet (dijous 22 de desembre, 22 h) 56.480 espectadors

2012- Alabès (dimecres 28 de novembre, 21.30 h) 57.655 espectadors

2013- Cartagena (dimecres 18 de desembre, 22 h) 47.280 espectadors

2014- Osca (dimarts 16 de desembre, 22 h) 44.844 espectadors

2015- Villanovense (dimecres 2 de desembre, 20 h) 67.703 espectadors

2016- Hèrcules (dimecres 21 de desembre, 22 h) 64.025 espectadors

Abans de l’inici del partit, un grup de joves de l’Associació Catalana de Síndrome de Down s’han fet una fotografia a la gespa amb els jugadors del FC Barcelona.

Recollida de 5.000 quilos de recapte pel Banc d’Aliments

Aprofitant la Diada del Soci Solidari, també s’ha posat en marxa una iniciativa de la Confederació de Penyes, amb la col·laboració de la Fundació FCB, per la recaptació d’articles de primera necessitat pel Banc dels Aliments, que ha tingut tres punts de recollida a l’Estadi i que ha estat també un gran èxit, amb 5.000 quilos d’aliments recollits. Les penyes han convidat a escoles i instituts del territori a participar, i ha destacat la presència d’un grup de nens xinesos de la Penya Barcelonista Dracs Units que han portat aliments per aquesta iniciativa.

Abans de l’inici del partit el president de la Confederació de Penyes, Antoni Guil, ha fet lliurament d’un xec de 5.000 euros al president del Banc d’Aliments, Eduard Arruga, en un acte al que també han assistit el vicepresident primer Jordi Cardoner, la vicesecretaria de la Junta Directiva, Maria Teixidor; el directiu Pau Vilanova i el CEO de la Fundació, Nacho Mestre.

Carles Vich, la veu d’avui al Camp Nou

El partit de la Diada del Soci Solidari ha tingut altres al·licients i un ha estat la presència de Carles Vich, fill de l’històric Manel Vich, que avui ha estat la veu del Camp Nou en homenatge al seu pare. Carles Vich fa les funcions d’speaker en el Gamper i en el partit solidari que el club organitza coincidint amb els setzens de final de la Copa del Rei.

Declaració del vicepresident primer, Jordi Cardoner:

“Un any més, i ja van sis, s’ha posat de manifest l’èxit d’aquesta iniciativa que demostra la capil·laritat de les entitats socials en el territori. La Diada del Soci Solidari fa feliç a molta gent, que per un dia poden gaudir d’un partit de futbol al Camp Nou i d’una festa de germanor. Malgrat que l’hora no acompanyava, l’assistència de més de 64.000 persones és un motiu de gran satisfacció”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut