Barça Femení - Tacuense: Triomf vital abans de la Champions (3-0)

Els gols d’Alexia, Ange Koko i Bárbara Latorre certifiquen una victòria important a la Lliga per continuar líders abans d’afrontar l’anada de la Lliga de Campions aquest dimecres davant el Twente

Abans del duel de vuitens de final de la Lliga de Campions amb el Twente, el Barça Femení havia de superar el Tacuense en el partit corresponent a la novena jornada de Lliga, i ho ha fet amb èxit. Les noies de Xavi Llorens continuen mantenint el lideratge després de guanyar per 3-0 un rival acabat d'ascendir de Segona Divisió que s’ha tancat en defensa i ha dificultat les tasques ofensives de les blaugranes.

El Barça, que ha jugat amb la tercera equipació per la coincidència amb les dues equipacions del Tacuense (vermella i blava), ha generat la primera ocasió de perill als 39 segons d’haver començat el partit. Alexia ha disparat a un metre i mig de la línia de gol, però no ha pogut culminar l’acció, perquè s’ha trobat amb Pili, que ha aturat la pilota. Les visitants no han pogut limitar la capacitat ofensiva del Barça i han intentat acostar-se a camp contrari, però la defensa blaugrana les ha pogut aturar. Les de Xavi Llorens han dut el pes del partit i han aguantat la pressió de la defensa tancada al darrere de les seves rivals a base de conduir la pilota i acostar-se a la porteria contrària.

Al minut 27 Ange Koko ha provocat un penal a favor després de caure a dins l’àrea per culpa d’una entrada rival. Pili ha aturat el penal d’Alexia, però el refús ha tornat a caure les botes d’Alexia, que aquest cop no ha perdonat.  El gol ha donat força al Barça, que ha dut la iniciativa i ha deixat sense opcions les rivals, i s'ha arribat a la mitja part amb l’avantatge d’un gol al marcador.

A la represa el Tacuense ha avançat línies i cada vegada ha pressionat més a dalt, però els tres canvis que Xavi Llorens ha fet de cop han donat dinamisme a les blaugranes, que al minut 62 han tingut una altra ocasió de gol. Dos minuts després la intensitat del Barça s’ha traduït en la segona diana després d’una assistència de Bàrbara Latorre, que ha centrat al segon pal i ha servit en safata la segona diana a Koko, que ha rematat de manera brillant entrant des de la segona línia. Les blaugranes han continuat dominant la possessió i al minut 75 Røddik ha enviat la pilota al travesser.

Les noies de Xavi Llorens buscaven el tercer amb insistència i l’han trobat en l’acció següent mitjançant Bárbara Latorre, que ha superat la línia defensiva del Tacuense i ha marcat el tercer i últim gol del partit. El matx ja no tindria més història, i les blaugranes han certificat la novena victòria consecutiva a la Lliga. Un triomf que reafirma el lideratge del Barça a la Lliga i dota d’optimisme l’equip per encarar amb força l’anada de vuitens de final de la Lliga de Campions, dimecres amb el Twente al Miniestadi