RCD Espanyol – FC Barcelona Femení: Exhibició en el derbi que confirma el liderat (1-6)

Tres gols de Jenni Hermoso, dos de Gemma Gili i un altre de Bàrbara certifiquen la superioritat blaugrana i el liderat en solitari

El derbi de la sisena jornada de la Primera Divisió femenina, que no es va poder disputar en el seu moment, ha acabat amb golejada clara del Barça Femení. Les noies de Xavi Llorens s’han imposat amb claredat a domicili a l’Espanyol a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, i d’aquesta manera confirmen el liderat en solitari amb plena de punts (24 de 24). Un hat-trick de Jenni Hermoso, un doblet de Gemma Gili i un gol de Bàrbara Latorre han plasmat al marcador la superioritat blaugrana durant els noranta minuts. Abans del descans, Brenda ha trencat l’imbatibilitat del Barça Femení a la Lliga -809 minuts sense rebre cap gol.

Les blaugranes han assumit el control absolut des del primer segon, però durant l’inici la defensa local, amb intensitat, ha impedit veure ocasions clares. Amb les blanc-i-blaves tancades, el Barça ha hagut de recórrer als xuts exteriors, i així ha inaugurat el marcador gràcies a Gemma Gili. Immediatament després, Jenni Hermoso ha ampliat l’avantatge amb una precisa vaselina superant la sortida de la portera local, Mimi. Les noies de Xavi Llorens havien fet el més important: avançar-se aviat. El domini s’ha mantingut, i Irene ha estat a punt de fer el tercer.

Primer gol en contra, i golejada

Tot i gaudir de nombroses oportunitats clares de gol, el Barça ha vist com l’Espanyol, en la primera arribada a l’àrea, ha retallat distàncies. Brenda, amb una vaselina per sobre de Paños, ha fet el primer gol que rep el Barça en tota la Lliga. La resposta culer, però, ha estat immediata. I de nou amb la firma de Jenni Hermoso, que ha aprofitat una bona assistència d’Alexia.

A la represa, l’Espanyol ha buscat la porteria del Barça, però ha estat un miratge. I és que Gemma Gili ha repetit de cara a porteria per fer l’1-4 que desfeia qualsevol intent de remuntada local. I, per si no estava prou sentenciat, Jenni ha arrodonit el seu hat-trick pocs minuts després culminant una jugada col·lectiva. Aleshores han arribat els canvis als dos equips. I una de les novetats al terreny de joc, Bàrbara, ha tancat la golejada amb una gran jugada personal.

Amb l’1-6 i molts minuts per endavant, el Barça Femení ha dominat a plaer. Mimi ha evitat que la golejada fos més àmplia intervenint en les ocasions de Jenni i Olga Garcia, en dos intents. Amb aquest triomf, les de Xavi Llorens confirmen el liderat amb dos punts de marge sobre l’Atlètic de Madrid –que té 22 punts–, i amplien un bagatge golejador espectacular: 33 gols a favor i només un en contra.