Aleñá, Carbonell, Borja López, Nili i Cardona debuten oficialment amb el primer equip

Aleñá, Carbonell, Borja López, Nili i Cardona debuten oficialment amb el primer equip

El duel d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei ha servit per veure l’estrena dels cinc jugadors del filial, amb gol inclòs d’Aleñá

El FC Barcelona s’ha estrenat aquest dimecres a la Copa del Rei amb un empat (1-1) al José Rico Pérez contra l’Hèrcules. El duel a Alacant, que precedeix el Clàssic de Lliga del proper dissabte, ha servit per veure el debut oficial de cinc jugadors del Barça B amb el primer equip. Carles Aleñá, Alex Carbonell i Borja López han format en l’onze inicial, mentre que Nili i Marc Cardona han tingut minuts a la segona part. Amb aquests, ja són 16 els jugadors procedents del filial que debuten sota les ordres de Luis Enrique des que l’asturià és entrenador del Barça.

Amb moltes absències, els jugadors del filial que han viatjat a Alacant han tingut un paper protagonista en l’estrena a la Copa. Carles Aleñá, a més, ha estat l’autor del gol blaugrana que ha donat l’empat definitiu. El migcampista lleidatà ha disputat 76 minuts, fins que ha estat substituït per Marc Cardona, que ha comptat amb 20 minuts. Borja López ha estat l’únic dels cinc que ha jugat els 90 minuts. Per la seva banda, Carbonell ha jugat 69 minuts i Nili ha comptat amb 27 minuts en substitució d’Umtiti.

Després del partit, Carles Aleñá i Alex Carbonell ha remarcat la felicitat pel debut amb el primer equip i han recordat l’etapa de formació a les categories inferiors del Barça. “S’ha acomplert un somni, llàstima del resultat”, ha declarat Aleñá.  

16 debutants amb Luis Enrique

Els debuts d’Aleñá, Carbonell, Borja López, Nili i Marc Cardona a Alacant amplien la xifra de jugadors del filial que s’estrenen al primer equip sota les ordres de Luis Enrique a 16. Fins al moment, el tècnic asturià havia fet debutar onze jugadors del Barça B en diferents competicions. En el seu primer curs al capdavant del Barça (2014/15), Luis Enrique va donar la oportunitat del primer equip a set jugadors: Munir El Haddadi (Barça-Elx, J1 de Lliga, 24/08/14), Sandro Ramírez (Vila-real-Barça, J2 de Lliga, 31/08/14), Sergi Samper (Barça-Apoel, J1 de Champions, 17/09/14), Edgar Ié (Osca-Barça, 1/16 de Copa del Rei, 03/12/14), Jordi Masip -ja amb fitxa del primer equip- (Barça-Osca, 1/16 de Copa del Rei, 16/12/14), Alen Halilovic (Elx-Barça, 1/8 de Copa del Rei, 15/01/15) i Gerard Gumbau (Elx-Barça, 1/8 de Copa del Rei, 15/01/15).

El curs següent, el tècnic asturià va seguir confiant en els jugadors del filial i va fer debutar tres més: Wilfrid Kaptoum i Aitor Cantalapiedra (Villanovense-Barça, 1/16 de Copa del Rei, 28/10/15) i Juan Cámara (Bayer Leverkusen-Barça, J6 de Champions, 09/12/15). Posteriorment, Marlon Santos va precedir els cinc debuts al José Rico Pérez. Va ser fa una setmana, al Celtic Park, en el partit de la J5 de la Champions.

A continuació, les declaracions d'alguns dels debutants a Alacant:

Carles Aleñá

"Intentarem guanyar la tornada per superar l'eliminatòria".

"Quan he marcat, he vist entrar la pilota i tenia ganes de celebrar-ho, però a la vegada volia afagar la pilota i anar a per la victòria".

"Som aquí per millorar i aprendre, tot no pot ser perfecte. He de mirar els errors i intentar corregir-los".

Alex Carbonell

"Sabia que era un partit important per a mi. Estava una mica nerviós però individualment crec que m'ha sortit un bon partit"

"Gràcies als anys que he estat al Barça i l'etapa al Cornellà he pogut gaudir d'aquesta oportunitat tan maca".

Marc Cardona

"Ara mateix no penso en el futur. Penso en treballar amb el filial i a partir d'aquí es veurà què passa".

"Estic content per debutar. Estava nerviós mentre calentava, però quan he entrat he buscat l'àrea per marcar. He tingut oportunitats però no ha pogut ser".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut