FC Barcelona Femení – Athletic Club: Victòria de prestigi per mantenir el lideratge (2-1)

El conjunt de Xavi Llorens ha aconseguit un important triomf davant el vigent campió en el debut de Vicky Losada, que ha marcat el primer gol del matx

El FC Barcelona s’ha endut els tres punts davant l’Athletic Club (2-1) en un duel molt disputat fins al final i en el qual les culers han dominat el joc durant la major part del matx. Els gols de Vicky Losada i Jennifer Hermoso, de penal, permeten a les de Xavi Llorens mantenir el liderat una jornada més, aquest cop vencent el vigent campió.

I és que el conjunt culer ha agafat les regnes del partit des de l’inici, controlant el joc i amb les primeres arribades cap a la porteria d’Ainhoa. La brasilera Andressa Alves ha estat la primera a intentar-ho amb un xut llunyà als 9 minuts, però l’esfèric ha sortit desviat.

Debut somiat

Amb l’Athletic cada cop més arreplegat al darrere, ha arribat el primer gol del partit. Vicky Losada, que debutava amb el Barça en aquesta nova etapa com a culer, ha avançat les locals amb una gran acció individual. L’egarenca ha arribat a la línia de fons, s’ha desfet de la seva marcadora i, amb l’esquerra i amb molt poc angle, ha creuat la pilota al pal dret de la porteria basca per situar el 1-0 al marcador (minut 16). Així doncs, l’ex de l’Arsenal ha redebutat de la millor manera possible, anotant el gol que avançava les blaugranes.

Empat des dels 11 metres

Les locals han continuat dominant el matx, sense donar cap tipus d’opció a l’Athletic, però una acció aïllada ha permès a les basques tornar-se a ficar dins del partit. Un llançament de falta a la frontal de l’àrea de Sandra Paños, executat per Erika, ha topat en les mans d’Andressa Alves, que es trobava a la barrera. L’àrbitre ha assenyalat penal a favor de l’Ahtletic i la mateixa Erika s’ha encarregat de transformar-lo, tot i que Paños ha estat a punt d’aturar-lo (minut 25, 1-1).

Malgrat el contratemps, el Barça ho ha continuat intentat, i abans d’arribar al descans ha disposat de diverses ocasions per marcar, però sense fortuna. Vicky Losada, amb un cop de cap, ha estat a punt d’avançar les culers just abans del descans, però la pilota ha marxat alta.

Ja al segon temps, el Barça ha pressionat encara més en atac, i les ocasions han seguit arribat. Primer Andressa, sense fortuna, ha tingut el segon als tres minuts de la segona meitat. Poc després ha estat Melanie Serrano, que precisament ha entrat per la brasilera, la que ha enviat un remat al travesser. També Vicky Losada ho ha provat amb un bon xut que ha refusat molt bé Ainhoa.

Els canvis, decisius

El Barça no deixava d'intentar-ho, però el gol es resistia, fins que al minut 71 una bona acció dins l’àrea de la veloç Ange Koko, que ha entrat substituint Alexia, ha acabat en un clar penal sobre la davantera africana. Segona pena màxima de la tarda, aquest cop favorable a les culers, i Jennifer Hermoso no ha fallat des dels onze metres (minut 72) per situar el 2-1 definitiu al marcador.

Durant els últims minuts el conjunt de Xavi Llorens ha controlat el matx a la perfecció, segur en defensa i sense gairebé no permetre ocasions a les basques. A més, Marta Torrejón, de cap, ha estat a punt de marcar (minut 81), i també Bárbara Latorre ha tingut el tercer a l’últim minut després d’una gran acció per la banda esquerra.

Finalment, victòria d’ofici del conjunt culer, un triomf dels que valen campionats. Les jugadores de Xavi Llorens han superat un dels rivals més complicats de la Lliga amb un gran treball de tot el grup i tanquen així una gran setmana, amb el passi als quarts de final de la Champions i mantenint el liderat de la Lliga just abans de l’aturada per seleccions.