FC Barcelona Lassa – Fertiberia Port Sagunt: Plàcida victòria per continuar invictes (34-25)

Ariño i Lazarov guien el conjunt blaugrana cap a la victòria 103 en competició domèstica en el debut del jugador del filial Joan Amigó

El FC Barcelona Lassa d’handbol saltava al Palau Blaugrana amb samarretes de suport a Filip Jicha: “Tornaràs més fort, Filip”. I, com si d’un homenatge es tractés, els homes de Xavi Pascual han sortit intensos des del principi i amb l’objectiu d’oferir espectacle als aficionats davant el Port Sagunt. Així doncs, els blaugranes s’han distanciat ben aviat del marcador per continuar sumant victòries a la competició domèstica (103) i dedicar-la a Jicha, que estarà fora de les pistes durant sis setmanes.

Recompensa a la intensitat

El Barça Lassa ha sortit a la pista concentrat i intens en defensa. Tot i els dos primers gols del jugador de talent Jaka Spiljak, Noddesbo i Jallouz contrarestaven els seus gols davant l’atenta mirada de Victor Claver des de la grada. Ariño ha estat l’encarregat de transformar la intensitat blaugrana en gols. I és que el ‘13’ culer robava dues pilotes que transformava posteriorment i posava el 6-3 al minut 6. Els laterals estaven sent clau. I és que Ariño –amb cinc gols–Saubich –amb dos gols– obrien una escletxa al marcador (10-4, min 13).

Ristovski també ha contribuït de manera activa a mantenir un avantatge considerable al marcador. I és que el porter macedoni ha fet un total de vuit aturades de mèrit que han ajudat els culers a transformar grans accions. L’entrada de Lazarov (quatre gols) i Syprzak (un gol) als 15 minuts ha donat una altra marxa al Barça Lassa, que ha continuat augmentant la diferència (15-6, min 20).

Els últims deu minuts de la primera part han estat marcats pel debut de Joan Amigó, que amb el dorsal '31' s’alternava amb Viran Morros i al minut 27 (21-12) aconseguia marcar el seu primer gol amb el primer equip. Els barcelonistes marxaven el descans amb bones sensacions i vuit gols d’avantatge.

Avantatge definitiu

Els homes de Xavi Pascual han mantingut la bona actitud en defensa a la represa. Victor Tomás i N’Guessan eren les principals novetats sobre la pista després de descansar els primers 30 minuts. El conjunt blaugrana, tot i no estar tan encertat com a la primera part, ha sabut mantenir l’avantatge de deu gols (25-15, min 12). A mesura que avançava el duel, els valencians poc podien fer davant els constants atacs blaugrana, i només l’experimentat porter David Bruixola i els pals aturaven les internades culers.

El partit s’aprovava al final amb 30-18 al marcador (min 22), i el conjunt de Nikola Milos intentava mantenir el nivell d’un equip que es troba a la cinquena plaça de la classificació. I és que amb un Barça bolcat en atac, els joves jugadors del Port Sagunt aprofitaven els contraatacs per continuar sumant gols. No obstant això, el conjunt rival ha acabat cedint davant el potencial blaugrana, que ha mantingut un 65% d’efectivitat en els tirs i s’ha endut el partit per 34-25 per continuar com a líders invictes.