FC Barcelona - RCD Espanyol: Un derbi d’altura

FC Barcelona - RCD Espanyol: Un derbi d’altura

(20.45h, Movistar Partidazo) En l’últim partit de Lliga del 2016, i per intentar pressionar el líder, els de Luis Enrique reben al Camp Nou un conjunt blanc-i-blau que fa nou jornades que està invicte, amb una gran solvència defensiva

Tot està preparat per a l’últim partit de Lliga de l’any. I el rival serà el mateix amb què es va inaugurar aquest 2016. El Camp Nou rebrà aquest diumenge (20.45 hores, Movistar Partidazo) un RCD Espanyol sempre difícil i que ha evolucionat molt durant aquests dotze mesos. Un duel que promet emocions fortes, amb un Barça que arriba en bona forma, després dels triomfs davant el Borussia Mönchengladbach (4-0) i l’Osasuna (0-3), i un Espanyol que és el tercer millor visitant d’aquesta Lliga.

Abans de tancar definitivament l’any contra l’Hèrcules, en el duel de tornada dels setzens de final de la Copa, els blaugranes voldran brindar una victòria a la seva afició per posar-se provisionalment a tres punts del líder, un Reial Madrid que aquest cap de setmana no puntuarà perquè es troba jugant el Mundial de Clubs.

“Són partits bonics de jugar”

Luis Enrique sap que no ho tindrà fàcil. Així ho ha reconegut a la roda de premsa prèvia al partit, en què ha destacat la solvència de l’Espanyol i ha dit que preveu un derbi “intens” al qual els dos arriben “en un bon moment”. Per a l’asturià, la clau serà “solucionar el seu replegament i intentar que generin poques ocasions” i que “els jugadors siguin capaços de controlar les seves emocions en un partit tan especial”. Perquè els derbis “són partits bonics de jugar”, i per això espera “que es vegi un bon espectacle”.

Amb l’única baixa per lesió de Jérémy Mathieu, per a aquest duel Luis Enrique ha decidit convocar Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Arda Turan, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Neymar Jr, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto i Umtiti. Així doncs, la gran novetat és el retorn de Neymar Jr, que es va perdre l'últim partit de Lliga contra l'Osasuna per sanció.

Un Espanyol en progressió

Els bons resultats que acompanyen l’Espanyol han enfortit els de Quique Sánchez Flores, que visita el Camp Nou després d’haver-ho fet amb l’Atlètic de Madrid, el València i el Getafe. De moment, el tècnic madrileny suma dues derrotes i dos empats, i per això espera que aquesta sigui la definitiva. Es presenta amb un Espanyol que ja compta amb 22 punts. I és que, després d’un inici de temporada a la Lliga una mica complicat, els periquitos han anat millorant fins al punt d’estar nou jornades invictes, amb quatre victòries i cinc empats. Així, han trobat la seva millor versió, especialment en la faceta defensiva, ja que només han encaixat un gol en els últims sis duels de la competició domèstica.

Per al derbi contra el Barça, Quique Sánchez Flores no podrà disposar dels lesionats Víctor Sánchez, Leo Baptistao i Hernán Pérez. Per contra, recupera Melendo, Javi López i Pablo Piatti, que s’ha recuperat a temps per al derbi i ha entrat a la convocatòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut