Juvenil A – Borussia Mönchengladbach: Derrota intranscendent per tancar la fase de grups (1-2)

Els de Gabri Garcia, classificats com a primers abans del duel contra els alemanys, no han pogut sumar la victòria en el darrer partit d’aquesta primera ronda i es queden a les portes del ple de triomfs

El Juvenil A del FC Barcelona no ha pogut assolir el ple de victòries a la fase de grups de la UEFA Youth League. Perquè els de Gabri Garcia han caigut al Miniestadi contra el Borussia Mönchengladbach, en el darrer partit d’aquesta ronda, i es queden amb els 15 punts que ja els havien permès ser primers classificats del grup C.

Sense un ritme gaire alt, conscients que ja no hi havia res en joc a la classificació, cap dels dos equips ha gaudit de gaires ocasions de gol durant els primers 45 minuts. Els de Gabri, això sí, han dominat l’esfèrica i s’han acostat més a l’àrea que el rival, però l’encert en els metres finals no ha estat del cantó blaugrana. Una de les accions més perilloses, de fet, ha arribat en un servei de falta de Monchu que ha sortit fregant el pal de la porteria del Borussia Mönchengladbach (min 5).

Malgrat les poques aproximacions, però, qui sí que s’ha mostrat més encertat ha estat el conjunt alemany, que ha aprofitat l’únic xut entre els tres pals per avançar-se. El gol ha arribat en un xut des de la frontal de Simakala que Iñaki ha tret amb els punys, però Jahn, molt atent, ha agafat el refús per fer el 0-1 (min 23).

En busca de l’empat

A partir d’aquí, el Barça ha intentat empatar el duel. Abans del descans, l’oportunitat més clara ha estat per a Dani García, que ha rebut una passada en profunditat de Monchu però el seu control amb el cap ha marxat massa llarg quan ja estava sol davant Langhoff (min 32). Però ha estat després del descans, amb els canvis locals i el cansament del Borussia Mönchengladbach, quan els de Gabri han augmentat el ritme de joc amb  més força.

Lee n’ha tingut un parell, la més perillosa en una jugada individual que ha acabat amb una rematada massa creuada (min 55), mentre que Monchu s’ha topat amb el pal en un gran xut des de la frontal (min 67).

L’entrada al terreny de joc de Jordi Mboula ha acabat per ser decisiva. Ha avisat, primer, en una jugada per l’extrem, que ha buscat Lee amb una gran passada, però la rematada del coreà a boca de canó l’ha tapat bé Langhoff (min 75). Posteriorment, ha estat a punt de marcar amb una rematada potent contra el porter, després de caçar un refús en un xut de Dani García (min 76). Però, en la tercera intervenció d’Mboula, el blaugrana no ha fallat. Ha rebut una assistència de Monchu i ha definit a la perfecció per aconseguir un premi merescut en forma del cinquè gol a la UEFA Youth League en cinc partits jugats (1-1, min 78).

Gerro d’aigua freda

L’1-1 ha fet creure el Barça en la remuntada, que s’ha abocat a l’atac. Malgrat tot, i a cinc minuts per al final, una pèrdua al mig del camp ha fet saltar els punts del Miniestadi. Perquè Simakala, a la contra, ha pogut superar Iñaki (min 85) i ha posat un 1-2 que ja no s’ha mogut més. Un resultat intranscendent, que tanca aquesta fase de grups, en què el Barça ha passat a vuitens com a primer classificat.