Messi iguala Eusebio en la classificació dels màxims golejadors de la història amb un mateix equip

Messi iguala Eusebio en la classificació dels màxims golejadors de la història amb un mateix equip

L’argentí ja ha fet 473 gols oficials amb el Barça, els mateixos que el portuguès amb la samarreta del Benfica, i se situa a 52 dianes de Gerd Müller, el líder d’aquesta classificació

Leo Messi no té límits. Ho demostra partit rere partit, gol rere gol, amb els quals segueix triturant rècords i deixant enrere altres astres de la història del futbol. Perquè, amb el gol que va fer contra el Borussia Mönchengladbach, l’argentí ja suma 473 gols oficials i iguala com a màxim golejador de la història dels equips més importants d’Europa un mite del Benfica, Eusebio da Silva.

No és el primer nom important de la història del futbol que deixa enrere, ja que pel camí ha superat José Aguas (Benfica, 379 gols), Nené (Benfica, 359), Ian Rush (Liverpool, 349) o Telmo Zarra (Athletic Club, 336), entre d’altres. De fet, del Top10 d’aquesta classificació, només Messi i Cristiano Ronaldo segueixen en actiu. El portuguès, però, se situa molt lluny de l’argentí, amb 371 gols amb la samarreta del Reial Madrid.

Uns registres espectaculars, més encara tenint en compte que ja ha duplicat els gols del segon màxim golejador de la història del FC Barcelona, el lleonès César Rodríguez (232 gols oficials). 

A 52 gols del líder

Així doncs, Leo Messi ja se situa en la quarta posició i, per tant, per davant només té tres noms propis: el d’Uwe Seeler, el de Jimmy McGrory i el de Gerd Müller. Així doncs, els pròxims objectius del ‘10’ blaugrana són superar els 507 gols de Seeler amb l’Hamburg, que els va marcar entre el 1954 i el 1972, i els 522 de McGrory amb la samarreta del Celtic, entre el 1922 i el 1937.

Pas a pas, l’última xifra que hauria de caure és la dels 525 gols del ‘Torpedo’ Müller amb el Bayern de Munic (1965-1979). Així doncs, ‘només’ 52 gols separen Leo Messi d’aquest particular liderat. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut