Els possibles rivals a la Champions, al detall

Els possibles rivals a la Champions, al detall

Analitzem els cinc equips que es poden creuar en el camí del Barça en els vuitens de final de la Lliga de Campions

El FC Barcelona coneixerà el proper dilluns el seu rival als vuitens de final de la Lliga de Campions. Un cop finalitzada la fase de grups, en la que els blaugranes han estat primers del grup C i màxims golejadors, han quedat definits els bombos del sorteig que se celebrarà a les 12 hores a Nyon. El conjunt de Luis Enrique ja sap quins són els cinc equips que es podrien creuar en el seu camí als vuitens de final de la màxima competició continental: París Saint-Germain, Benfica, Bayern de Munic, Bayer Leverkusen i Porto.

Abans del sorteig, coneixerem curiositats, trajectòries i precedents amb els possibles rivals del Barça.

PSG

El conjunt parisenc ha estat segon al grup A, amb 12 punts, per darrere de l’Arsenal. Els francesos, dirigits per un vell conegut de la Lliga espanyola com Unai Emery, ja es van enfrontar al Barça fa dues temporades. Són els últims precedents entre tots dos equips. Aquell curs (2014/15), el PSG va anar a parar al mateix grup que el Barça. A París es van imposar els francesos (3-2), i al Camp Nou els blaugranes (3-1). Tots dos van avançar, i es van tornar a trobar als quarts de final. Aleshores, el Barça va superar l’eliminatòria per resultat global de 2-0 i va acabar la Lliga de Campions a Berlín. Dues temporades abans (2012/13), també s’havien creuat als quarts, també amb classificació culer gràcies al valor doble dels gols a domicili.

Al PSG, a més, hi ha dos exblaugranes: Thiago Motta i Maxwell. Hi juguen també altres exjugadors de la lliga espanyola com Di María, Jesé o Krychowiak. Actualment, el conjunt parisenc és tercer a la Ligue 1 amb 35 punts. Per davant, a un i quatre punts de distància, respectivament, té el Mònaco i el Niça.

Benfica

El conjunt portuguès, actual líder de la Primeira Liga amb 29 punts, s’ha classificat com a segon del grup B per darrere del Nàpols. Els últims precedents entre blaugranes i portuguesos es van produït la temporada 2012/13, quan es van creuar a la fase de grups. Curiosament, en aquell equip hi jugava un jove André Gomes. A l’Estádio da Luz es va imposar el Barça (0-2), mentre que el Camp Nou el resultat va ser de 0-0. En total, s’han enfrontat en set partits amb un balanç de tres victòries per al Barça, tres empats i només un triomf portuguès.

Al Benfica hi juga actualment un exjugador del Barça. Es tracta d’Alejandro Grimaldo, el lateral esquerre valencià format a les categories inferiors del Club.

 

Bayern de Munic

Un dels equips més potents d’Europa i un dels candidats al títol europeu. Els alemanys han quedat per darrere de l’Atlètic de Madrid al grup D, i es podrien creuar amb el FC Barcelona per repetir un duel habitual en les últimes temporades. I és que fa dues temporades tots dos equips es van jugar l’accés a la final amb èxit blaugrana. El 3-0 al Camp Nou va valer per accedir a la final de Berlín tot i el 3-2 de Munic. Dos cursos abans (2012/13), en canvi, la classificació va ser per als alemanys per un resultat global de 7-0.

El conjunt bavarès ha canviat d’entrenador aquest curs. Ha canviat Guardiola per Ancelotti, però la base de l’equip s’ha mantingut. Destaca el bloc de jugadors veterans i joves, i el potencial ofensiu, amb jugadors com Lewandowski, Müller, Douglas Costa o l’exblaugrana Thiago Alcántara.

A la Bundesliga, el Bayern és el principal perseguidor del sorprenent líder RB Leipzig. El conjunt d’Ancelotti és segon amb 30 punts, a tres de distància de la primera posició.

Bayer Leverkusen

Situat a la mitja taula de la Bundesliga, el Bayer s’ha classificat per als vuitens de la Champions gràcies a la segona posició al grup E per darrere del Mònaco. L’equip de Leverkusen també és un recent conegut del Barça. En total hi ha hagut 10 enfrontaments, amb un balanç de sis victòries i dos empats del Barça. L’últim precedent és del curs passat, quan tots dos equips van coincidir a la fase de grups: 1-1 al BayArena i 2-1 al Camp Nou.

Però el duel més recordat entre culers i alemanys és de la temporada 2011/12. Als vuitens de final, el Barça va guanyar 1-3 a Leverkusen, i unes setmanes després el duel al Camp Nou va passar a la història gràcies a Leo Messi. L’argentí es va vestir de gala i va marcar cinc gols per certificar la classificació del Barça.

Porto

L’últim possible rival del Barça als vuitens és el conjunt portuguès, que s’ha classificat com a segon del grup G per darrere del Leicester. El conjunt blanc-i-blau, actual tercer classificat de la Primeira Liga, s’ha enfrontat en vuit partits oficials –cinc victòries culers i tres derrotes. L’últim precedent, de bon record blaugrana, és la Supercopa d’Europa de l’any 2011. Els culers es van imposar 2-0 amb gols de de Messi i Cesc Fàbregas per aixecar el títol.

Per trobar el record més simbòlic contra el Porto, però, cal anar al 2003. En un duel amistós a l’Estadio do Dragao, un jove Leo Messi de només 16 anys es va estrenar amb el primer equip del Barça. Tretze anys després, el ‘10’ del Barça és el millor jugador del món i l’actual màxim golejador de la Champions 2016/17, en la que els blaugranes esperen rival.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut