10 dades que has de saber del Barça a la fase de grups de la Lliga de Campions

Els culers han igualat el seu millor balanç de gols a favor i en contra, amb Messi i Neymar Jr com a màxims golejador i assistent, respectivament
  • Amb cinc victòries i una derrota, el Barça de Luis Enrique ha aconseguit la primera posició del grup C de la fase de grups de la Lliga de Campions amb molta solvència. Si repassem les dades dels últims deu anys, amb 15 punts s’ha igualat la temporada 2014/15, en què el Barça va ser campió, i s’ha quedat a un punt de la millor puntuació, que es va fer el curs 2011/12 (16 punts).
  • Al Camp Nou, el Barça s’ha mostrat intractable: tres victòries, 15 gols a favor i cap gol en contra. Així, els blaugranes segueixen ampliant una ratxa històrica. Des de l’arribada de Luis Enrique a la banqueta, el Barça acumula 14 victòries seguides a la Lliga de Campions a l’Estadi.
  • Els blaugranes, a més, han igualat el seu millor balanç de gols a favor i en contra en una fase de grups europea de l’última dècada. Després del 4-0 contra el Borussia Mönchengladbach que va posar el punt i final a la lligueta, el Barça ha acabat amb 20 gols a favor i només quatre en contra. És la millor dada de l’equip a la competició, que ha igualat el registre del curs 2011/12.
  • A falta que es disputin els últims partits dels grups E, F, G i H, l’argentí és el màxim golejador d’aquesta fase. El segueix, amb sis gols, Edinson Cavani (PSG) i, amb cinc, Robert Levandowski (Bayern de Munic).
  • L’altre gran protagonista blaugrana de la fase de grups ha estat Neymar Jr I és que dels 20 gols del Barça, set han arribat després d’una assistència del brasiler. A més, l’‘11’ també ha estat l’autor de dos gols.
  • Luis Enrique ha utilitzat un total de 23 futbolistes en les sis jornades de la fase de grups. Dels jugadors del primer equip, només el porter Jordi Masip s’ha quedat sense jugar cap minut, mentre que els jugadors del filial Marlon Santos i Marc Cardona s’han estrenat a Europa. El brasiler va disputar 18 minuts al Celtic Park, mentre que el davanter lleidatà va participar en els últims 16 minuts al Camp Nou contra el Gladbach.
  • Cap jugador ha disputat els sis partits de la primera fase. A causa de lesió, sanció o decisió tècnica, el màxim de partits en què ha participat un jugador del Barça ha estat de cinc. Els jugadors que han disputat més minuts (450) han estat Mascherano, Messi, Ter Stegen i Luis Suárez.
  • En el duel contra el Manchester City, el Camp Nou va registrar una xifra d’assistència rècord: 96.290. És el partit en què més espectadors han assistit a l’Estadi aquest curs, només superat les últimes temporades pels Clàssics de Lliga. En els altres dos partits a l’Estadi, contra el Borussia Mönchengladbach i el Celtic, el Camp Nou va registrar l’assistència de 73.920 i 67.157 espectadors, respectivament.
  • Després de l’últim triomf contra el Gladbach, el Barça ha arribat a les 300 victòries en competicions europees: 168 a la Copa d’Europa, 50 a la Recopa, 36 a la Copa de Fires, 40 a la UEFA i sis a la Supercopa d’Europa. A més, es poden afegir les quatre victòries a la Copa Llatina, que sumarien un total de 304.